Jachtclub Scheveningen en Festival Classique brengen licht en muziek

Lichtjes op ScheveningenOp zaterdag 10 december worden om 19.00 u. ’s avonds de “LICHTJES OP SCHEVENINGEN” feestelijk ontstoken. Iedereen is welkom !! Ruim 150 schepen in de jachthaven van Scheveningen vormen vanaf dat moment, met meer dan 3.000 lampen, een feestelijke zee van licht in de Tweede Haven.

Vanaf een van de schepen zal op deze avond, door de organisatoren van het bekende Festival Classique, ook een spectaculaire muzikale act worden opgevoerd.

Jachtclub Scheveningen en Festival Classique werken voor de eerste keer samen bij dit unieke evenement.

Het publiek, dat van harte welkom is, kan vanaf de kade de feestelijke ontsteking gratis bijwonen. In de Tweede haven is ter hoogte van de Spuisluis voldoende gelegenheid om het spektakel gade te slaan.

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh zal precies om 19.00 u het startsein geven aan de leden van de Jachtclub Scheveningen ( JCS ) voor het ontsteken van de lichtjes.

Na de officiële start zal de duurzame verlichting op de schepen gedurende de winterperiode elke avond tussen 5 uur 's middags en 1 uur 's nachts branden.

"Lichtjes op Scheveningen" is ook onderdeel van Scheveningen Light Walk. Een nieuw Haags evenement waarbij 5.000 wandelaars een route lopen waarin ze spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen komen.

Labels

Auteur

  • admin

Comments