Wichard introduceert twee nieuwe modellijnen van nautische zakmessen

Wichard zeilmesHet gerenommeerde merk Wichard introduceert twee nieuwe modellijnen van nautische zakmessen: Offshore en Aquaterra. Daarmee richt het Franse bedrijf zich respectievelijk op de veeleisende zeiler of watersporter, en op de beoefenaar van outdoor en watersport gerelateerde activiteiten. Alle modellen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Daarnaast gelden het ontwerp en de productie als milieuvriendelijk.

Reeds 50 jaar produceert Wichard speciale zeilmessen. Met het oog op de manier waarop watersport tegenwoordig wordt beoefend, ontwierp Wichard de geheel nieuwe productrange om aan de veranderde behoefte en verwachtingen te voldoen.

Offshore lijn
De Offshore zeilmessen lijn bestaat uit twee modellen, die beide in drie kleuren leverbaar zijn. Ze zijn speciaal ontworpen voor mensen die hun watersportactiviteit serieus en intensief beoefenen. Afhankelijk van het model biedt het Offshore zeilmes specifieke functies: een hoge corrosiebestendigheid, grote snijkracht (onafhankelijk van het type touw), gekarteld snijblad, blokkeerfunctie van het lemmet, bedienbaarheid met één hand, zichtbaar in het donker en een polsbandje om te voorkomen dat het mes verloren gaat tijdens het gebruik.

Te verkrijgen in de volgende modellen:
• Offshore 1 - enkel mes met gekarteld snijvlak
• Offshore 2 - gekarteld mes met harpsleutel - splitspriem - flesopener

Leverbaar vanaf € 27,- incl btw

Aquaterra lijn
De Aquaterra lijn bestaat uit drie modellen, die elk in drie kleuren leverbaar zijn. Ze zijn bedoeld voor outdoor en watersport gerelateerde activiteiten. Het mes is eenvoudig maar robuust en biedt een grote snijkracht in combinatie met een goede corrosiebestendigheid.

Te verkrijgen in de volgende modellen:
• Model 1 - enkel mes met scherp snijvlak
• Model 2 - enkel mes met gekarteld snijvlak
• Model 3 - mes met scherp snijvlak en kurkentrekker

Leverbaar vanaf € 19,95 incl btw

Presteren en kwaliteit
In het ontwerp van het Wichard zakmes is de primaire functie van het mes leidend. Om dit te bereiken onderwerpt Wichard de messen aan verschillende tests om zo de kwaliteit van het mes aan een hoge standaard te laten voldoen. Het lemmet van de zakmes krijgt een speciale behandeling om de snijkracht van het mes te verhogen. Vervolgens bevestigt een onafhankelijk laboratorium deze waarden aan de hand van een internationaal gestandaardiseerde testmethode. Daarbij worden de materialen onder extreme omstandigheden (-60°C t/m +100°C) gekeurd om te zien of ze bestendig zijn.

Milieuvriendelijk ontwerp en productie
Als fabrikant doet Wichard er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten en juist te beschermen. Bij de keuzes in het ontwerp is in hoge mate rekening gehouden met het milieuaspect en dit is te zien aan de volgende zaken:

• Fabricage in Frankrijk
• Materialen uit Frankrijk en Europa
• Reductie van het aantal componenten
• Te scheiden en herbruikbare (verpakkings)materialen

In Nederland is On Deck de exclusieve distributeur van de producten van Wichard.

Auteur

  • admin

Comments