Eerste Bestevaer 45ST PURE bijna gereed

Bestevaer 45STTijdens de afgelopen BOOT Düsseldorf was er op de stand van KM Yachtbuilders veel interesse voor de nieuwe Bestevaer 45ST PURE. Onder andere van zeilers die niet meer met z’n tweetjes een (te) groot schip willen handelen, of die een veilig en sterk schip zoeken om mee in koude gebieden te varen. Door de Bestevaer 45ST PURE op seriematige wijze te bouwen, kan de prijs lager gehouden worden dan een vergelijkbaar custom aluminium schip, wat natuurlijk heel interessant is!

De eerste Bestevaer 45ST PURE is inmiddels bijna klaar. Op 23 april zal de ‘Nescio’, zoals ze nu heet, gedoopt worden. Dit valt samen met de jaarlijkse Open Dag op de werf van KM Yachtbuilders. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en een kijkje aan boord te nemen.

Het idee achter de PURE is om een sterk, veilig en goed zeilend schip aan te bieden, naar ontwerp van Dykstra Naval Architects. De afmetingen, locaties van de waterdichte schotten en de vorm van het pilot house kunnen niet meer gewijzigd worden, wat bij een custom schip wel kan. Ook de systemen aan boord zijn voor ieder schip gelijk. Hierdoor hoeft de engineering afdeling niet meer voor elk schip nieuwe tekeningen te maken. Het exterieur van het schip blijft vooral onbeschilderd, geschuurd aluminium, behalve op de loopvlakken. Een optie is om de verticale delen van het pilot house of de kuip te ‘wrappen’ met folie.

Het interieur is ook puur. De vloeren zijn van American Walnut, de meubels van bamboe en de wanden en plafonds zijn wit HPL voor een licht en helder interieur. De ‘Nescio’ heeft een indeling met voorin de eigenaarhut, stuurboord achter een gastenhut en aan bakboord een extra slaapmogelijkheid welke ook als opbergruimte gebruikt kan worden. De keuken heeft een U-vorm. De salon twee banken van twee meter lang. De tafel heeft opklapbare bladen en verbergt de centerboard kast. Standaard heeft de PURE een vaste kiel, de centerboard is een optie.

Voor de eigenaren die wel wat meer te kiezen willen hebben is er uiteraard een optielijst, zoals het een custom werf betaamt. Teak in plaats van kurk in de kuip, een dieselkacheltje in de salon of toch een carbon mast? Geen probleem. Eeuwe Kooi, eigenaar KM Yachtbuilders:
“Veel mensen hebben helemaal geen zin om alle beslissingen te nemen die bij het bouwen van een custom schip om de hoek komen kijken. Ze vinden een serie schip prima, als ze voor bepaalde zaken wel hun input kunnen geven dan is dat een mooie extra. De PURE past goed in dat plaatje; een sterk aluminium casco, zeileigenschappen welke bij een Bestevaer horen en zeilklaar afgeleverd door een Nederlandse werf. De tweede PURE is inmiddels verkocht en met een derde klant zijn we in een ver stadium.”

Tijdens de Open Dag op 23 april kunt u zich helemaal laten informeren over de PURE; ook over alle andere schepen die we gebouwd hebben of waar we een refit voor hebben gedaan kunnen wij u alles vertellen. Er zullen meerdere custom gebouwde en refit schepen te bezichtigen zijn, alsmede ons aanbod van gebruikte schepen.

Bestevaer 45ST PURE
Werf KM Yachtbuilders
Ontwerp Dykstra Naval Architects
LOA 14.45m
LWL 13.00m
Breedte 4.05m
Diepgang vaste kiel 2.15m
Diepgang centerboard 1.30 – 2.95m
Ballast vaste kiel 5.050 kg
Ballast centerboard 4.850 kg
Waterverplaatsing 13 T
Diesel 2x 290 L
Water 2x 230 L
Motor Yanmar 54 pk

Op dit moment heeft KM Yachtbuilders de volgende projecten lopen:
Voorbereiding:
● Bestevaer 45ST PURE
● Expeditie jacht 78
● Stadtship 71

Cascobouw:
● Bestevaer 49ST
● Bestevaer 51S
● Rescue Vessels

Afbouw:
● Bestevaer 45ST PURE
● Bestevaer 45ST Custom
● Bestevaer 73S
● Tonger 39

Refit/Onderhoud:
● Bestevaer 50S
● Bestevaer 53ST
● Bestevaer 55ST
● Wever 42
● Meerdere projecten

Labels

Auteur

  • admin

Comments