Watersportvereniging Noord-Beveland bestaat 50 jaar!

WSVNB ColijnsplaatDe Watersportvereniging Noord–Beveland (WSVNB) bestaat 50 jaar en viert dit op 16 april 2016 met een Maritiem lifestyle evenement ”50 jaar watersportplezier aan de Oosterschelde”, op het haventerrein in Colijnsplaat. De haven van Colijnsplaat is onlosmakelijk verbonden met de watersport op en rond de Oosterschelde.

Het wordt een bijzondere dag met leuke activiteiten voor watersportliefhebbers, kinderen en andere belangstellenden. Met dit evenement wil WSVNB graag de watersport en recreatie in Zeeland rond de Oosterschelde, in het bijzonder op Noord-Beveland, in het zonnetje zetten. Het evenement bestaat uit een nautische markt, een tentoonstelling en boeiende lezingen in de grote tent. De KNRM meert ter ere van deze mijlpaal af in de haven van Colijnsplaat met de reddingboot Koopmansdank. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen aan boord van deze reddingboot.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur presenteren ruim 23 Zeeuwse watersport- en recreatiebedrijven zich op de nautische markt met een gevarieerd aanbod en interessante aanbiedingen. De tentoonstelling met het thema “Maritiem” is ingericht door de fotografe Dolores Burkert. Om 10.30 uur bijten Paul Matthijssen en Yvonne Kuijpers van OceanPeople, de spits af met een presentatie over tochtplanning. Ze vertellen over hun activiteiten met OceanPeople en de bouw van de Sentijn 37IQ. Stefan Coppers van Team Brunel geeft vervolgens een spectaculaire lezing over de verrichtingen van Team Brunel in de laatste Volvo Ocean Race. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken bij het gevarieerde kinderprogramma.

Colijnsplaat

Watersportvereniging Noord-Beveland in Colijnsplaat is een actieve vereniging met veel activiteiten. De haven ligt centraal aan het grootste natuurreservaat van Nederland, het Nationaal Park Oosterschelde. De vereniging heeft ca. 700 leden en de haven heeft 550 ligplaatsen voor schepen van 7 tot 20 meter lengte.

Voor meer informatie en programma: www.wsvnb.nl/50-jaar-wsvnb

Labels

Auteur

  • admin

Comments