Nieuwe C-Yacht Concept lijn doorontwikkeld door klanten en Dykstra Naval Architects

Nieuwe C-YachtC-Yacht zal tijdens de HISWA te Water de ontwerpen presenteren van de door klanten ontwikkelde Concept lijn. C-Yacht heeft afgelopen jaar uitgebreid marktonderzoek gedaan en de klantwensen geïnventariseerd. Maar liefst 1200 zeilers uit diverse landen en zeilgebieden hebben feedback en input gegeven op de online enquêtes. Vervolgens zijn klanten en toekomstige klanten sterk betrokken bij de totstandkoming van deze ontwerpen door het organiseren van feedback en ontwerp sessies.

Je kunt dus gerust stellen dat de schepen zijn ontwikkeld voor- en door zeilers. De uitkomsten van deze sessies zijn door de gerenommeerde ontwerpers van Dykstra Naval Architects verwerkt in de ontwerpen van de nieuwe schepen die nu getoond worden. Deze innovatieve benadering is uniek in de jachtbouw.

De lijn bestaand uit de 41 ac en 47 ac. Beide achterkuip schepen zijn gepositioneerd als moderne toerschepen met uitstekende zeileigenschappen, veilig, eenvoudig te hanteren, degelijk afgewerkt en met een luxe uitstraling. Daarnaast staan innovatief ontwerp en individueel design voorop. Doordat C-Yacht de schepen geheel op de Nederlandse Werf bouwt worden de schepen klant specifiek gemaakt. Binnen het concept kunnen individuele wensen en eisen worden doorgevoerd. Daardoor is elke C-Yacht uniek.

De schepen zijn voorzien van een ruime achterkuip met dubbele stuurstand waar de zeilen bedient kunnen worden. In het interieur is keuze uit maar liefst 16 interieurvarianten. Zo kan de klant kiezen uit 2 of 3 hutten met ruime slaapplaatsen, een eigenaarshut voorin, verschillende salon indelingen en verschillende natte cel varianten.

“De uitkomsten van de enquêtes en klantpanels gaven goed inzicht in wat de klant wil. aldus Jan Muller, eigenaar van de werf Zaadnoordijk Yachtbuilders in Heerenveen, Friesland, waar de C-Yacht schepen al decennia worden gebouwd. De feedback en ontwikkel sessies hebben de schepen verder gestalte gegeven. Met de klanten zullen we nu de verdere details en individuele wensen verder uitwerken.”

De keuze voor Dykstra Naval Architects is goed te verklaren. Het team van Dykstra tekende onder andere zeer snelle en beroemde J-Class schepen, Bestevaer schepen maar ook de clipper Stad Amsterdam komt van de tekentafel van Dykstra.

Tijdens de HISWA te water kunt u zich uitgebreid laten informeren over de nieuwe Concept lijn. Tevens is C-Yacht aanwezig met de C-Yacht 1250i en de C-Yacht 1150. Stand F05

Auteur

  • admin

Comments