Motorboot Sneek slaat vleugels uit

Motorboot SneekMotorboot Sneek, de grootste botenshow van het Noorden, slaat haar vleugels uit. Tijdens de zestiende editie zijn zes werven van buiten Sneek of Friesland te gast bij acht watersportbedrijven uit Sneek. Gezamenlijk bieden zij in één weekeinde (28, 29 en 30 oktober) ruim 400 nieuwe en gebruikte jachten aan.

Dit voorjaar deden nog twee gastwerven aan Motorboot Sneek mee. Onder de zes werven die dit najaar te gast zijn, bevinden zich onder meer Linssen Yachts uit Maasbracht en De Vaart Yachting uit Lelystad.
Motorboot Sneek organiseert de botenshow twee keer per jaar op en nabij ’t Ges, de watersportboulevard van Sneek, centraal gelegen in het Friese watersportgebied. De formule werkt: acht lokale werven bieden hun jachten – en die van de gastwerven – in eigen huis aan. Bezoekers kunnen zich uitgebreid oriënteren én persoonlijk kennismaken met het vakmanschap en de mensen van de werven.

Wereldprimeurs
Tijdens Motorboot Sneek in oktober zijn onder meer modellen te bezichtigen die net als wereldprimeur zijn gepresenteerd. De Jetten Beach 45 is voor het eerst te zien in Cannes. De Discovery Flybridge van Super Lauwersmeer beleeft de wereldprimeur tijdens de HISWA te water. Jansma Jacht presenteert in Sneek de Bavaria E40 als wereldprimeur. Naast de nieuwe boten is er een ruim aanbod van (jong) gebruikte jachten.

Steeds meer bezoekers, ook van buiten Nederland, weten de botenshow in Sneek te vinden. “Dat is niet zo gek”, stelt voorzitter Pieter Janssen van Motorboot Sneek. “Bij de aankoop van een droomjacht, klein of groot, komt emotie kijken. Een watersporter wil een goed gevoel hebben bij de boot én de werf. Tijdens de botenshow kan je in alle rust rondkijken. En het aanbod van jachten in Sneek wordt steeds groter.”

Persoonlijke voorkeur
Op www.motorbootsneek.com staan alle deelnemers vermeld. Bezoekers kunnen op de website - op basis van hun persoonlijke voorkeur - een eigen route uitzetten. Motorboot Sneek is op 28, 29 en 30 oktober dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Labels

Auteur

  • admin

Comments