America’s Cup kiest voor XO BOATS als officiële mediaboot

XO BOATS

XO Boats is door de America’s Cup Event Authority (ACEA) geselecteerd als de Officiële Media Boot voor de 35ste America’s Cup. Dat heeft de organisator van de 35ste America’s Cup net bekend gemaakt. ACEA krijgt de beschikking over vier XO 270 Cabins, maar de organisatie gaat ook de nieuwe XO DFNDR, een XO 360 en een XO Cruiser inzetten. De ‘Formule 1' van het zeilen wordt van 26 mei tot 27 juni 2017 in Bermuda gehouden.

De America’s Cup is de strijd rond de oudste sporttrofee ter wereld en staat te boek als de absolute top in het professionele racecircuit van het zeilen. ACEA krijgt rond de wedstrijden de beschikking over vier XO 270 Cabins, die exclusief worden ingezet voor de internationale pers, die dit iconische evenement zal bijwonen. Daarnaast wordt de nieuwe stoere XO DFNDR door de Race Course Operations gebruikt en liggen de XO 360 en een XO Cruiser straks klaar voor de aanwezige America’s Cup VIP’s.

De 35ste America’s Cup vindt dit jaar op The Great Sound van Bermuda plaats en de voorbereidingen zijn in volle gang. “We zijn vereerd om op het hoogste podium van de belangrijkste zeilrace van de wereld samen te kunnen werken met de America’s Cup en de ACEA”, zegt Dan Colliander, CEO van XO Boats. “De competitie rond de oudste trofee in de internationale sportwereld is iconisch, meeslepend en innovatief, precies zoals onze booteigenaren hun XO boot beleven.

Dan Barnett, Chief Commercial Officer van de America’s Cup, voegt daaraan toe, “We zijn erg verheugd om de samenwerking met XO aan te kondigen. Het bedrijf zal een sleutelrol gaan spelen tijdens de 35ste America’s Cup. De America’s Cup is trots op haar reputatie. Wij staan er om bekend continue te innoveren en te pionieren met design dat wereldwijd als leidraad geldt. We zijn ervan overtuigd dat XO deze kernwaarden ook in het hart van haar boten heeft geïntegreerd. We denken dat de internationale journalisten die op het event in mei en juni 2017 af komen, diep onder de indruk zullen zijn van het ontwerp, de vaareigenschappen en de bouwkwaliteit van deze boten. Het maakt hun beleving van de America’s Cup in Bermuda nog onvergetelijker.”

Over XO Boats Oy
Terwijl anderen noodgedwongen in de haven blijven wachten op beter weer, gaan XO boten met hun aluminium romp wel de uitdaging aan om de golven te trotseren. De missie van XO Boats is om sterke, betrouwbare boten te bouwen voor optimale vaarbeleving in ruige omstandigheden. Het 100% Finse bedrijf, dat sinds 2009 boten bouwt, groeit razendsnel en heeft als belangrijkste markt de Baltische en Noordzee regio’s, waar het weer vaak uitdagend en veranderlijk is. Deze vaargebieden zijn met zware en wisselende condities een natuurlijk testlaboratorium, waar boten zich keer op keer moeten bewijzen. Lees meer over de vloot op: www.xoboats.nl. XO Boats introduceert op BOOT Düsseldorf, van 21 tot 29 januari, twee nieuwe, spectaculaire modellen.

Over de America’s Cup
Met 166 jaar is de America’s Cup de oudste trofee in de internationale sportwereld. Gedurende haar lange historie is de America’s Cup geëvolueerd tot een van de belangrijkste sportevenementen ter wereld. De beste zeilers op de snelste boten spelen de hoofdrol op de met vleugelzeilen uitgeruste America’s Cup Class (ACC) draagvleugel catamarans. In de zomer van 2017 begint de 35ste America’s Cup met de Louis Vuitton America’s Cup Qualifiers, van 26 mei tot 3 juni. Daarna zijn van 4 tot 12 juni de Luis Vuitton America’s Cup Challenger Playoffs. Het spektakel eindigt met de America's Cup Match van 17 tot 27 juni. Voor meer informatie: www.americascup.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments