Youth and Marina Forum: Hoe krijgen we meer jeugd in de watersport?

jeugd in de watersport

De jachthavens liggen vol en mensen blijven langer actief. Jaarlijks zien we de gemiddelde leeftijd omhoog gaan maar hoe kunnen we de jeugd aantrekken voor de watersport?

VVW Nieuwpoort - Euromarina organiseert op 20 oktober, tijdens de Nieuwpoort International Boat Show een forum met internationale sprekers. Oscar Sitges (Spanje) en Jean-Michel Gaigne (Frankrijk) zijn betrokken bij het opvoedkundige project van het Global Marine Institute die instaat voor de vorming van Marine Managers (CMM en AMM). Jean Michel Gaigne is voorzitter van Europa's grootste Marina's organisatie, de Trans Europes Marinas. Guido Machiels is voorzitter van de Vlaamse Zeezeilschool die jaarlijks meer dan 1.000 opleidingen zeezeilen organiseert.

Maarten Desloovere runt een project waarbij oude zeiljachten van de botenparking een nieuwe toekomst kunnen krijgen door ze ter beschikking te stellen van jeugd die voor de refit zorgt. Sebastien Raes is organisator bij de Nieuwpoort International Youth Regatta en komt er zijn motivatiestrategie toelichten.

De vragen zijn legio:

  • hoe verlagen we de drempel van de jachthaven voor onder meer de jeugd?
  • hoe krijgen we bemanningen op de zeiljachten? hoe creêren we een vlotte overgang van dinghy zeilen naar zeezeilen?
  • welk soort evenementen kan een nieuw publiek aanspreken?
  • welke loopbanen liggen er voor het grijpen in de marina business en de botenindustrie?

Een hele reeks vragen waarover tijdens het Forum zal gediscussieerd worden en die alle watersportclubs en in het bijzonder de jachthavens zal aanspreken.

Datum & plaats:
Youth and Marina Forum, vrijdag 20 oktober, vanaf 15:00 uur

Watersport Dome Restaurant
Watersportlaan 11
8620 Nieuwpoort

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments