Garmin koopt Navionics - de grootste leverancier van elektronische navigatiekaarten

Navionics navigatiekaart

Garmin heeft afgelopen vrijdag, 27 oktober 2017, aangekondigd dat het Navionics SpA overneemt, een privébedrijf met internationale uitstraling dat elektronische navigatiekaarten en mobiele apps aanbiedt voor de maritieme sector.

"Navionics geldt al lang als een van de belangrijkste leveranciers van heel nauwkeurige elektronische navigatiekaarten en mobiele apps voor de pleziervaart." zegt Cliff Pemble, voorzitter en directiechef van Garmin. "Door de producten van Navionics te combineren met het gamma BlueChart® en LakeVü™ van Garmin zullen we maritieme klanten de best mogelijke dekking kunnen aanbieden. Wat de toekomst betreft, willen we het merk Navionics behouden en zullen we hun bestaande klanten blijven ondersteunen."

"Van bij ons ontstaan werken we bij Navionics met veel passie aan producten die het leven van schippers een stuk gemakkelijker maken." stelt Giuseppe Carnevali, oprichter en voorzitter van Navionics. "Garmin deelt onze passie in dienst van de maritieme sector. Het is het ideale bedrijf om de toekomst van ons merk te verzekeren en om de stevige reputatie van Navionics te bevestigen."

Naast een hoog aangeschreven navigatie-app heeft Navionics een uitgebreid gamma waterkaarten ontwikkeld voor oceanen, rivieren en meren. De kaarten worden ontwikkeld op basis van exclusief onderzoek door Navionics en de meeste komen tot stand op het terrein, op basis van teledetectietechnieken zoals satellietbeelden en drones die zijn uitgerust met laserscanners.

De hoofdzetel van Navionics ligt in Viareggio (Italië) en wereldwijd heeft het bedrijf 350 mensen in dienst. De overname, waarvan het bedrag niet bekendgemaakt zal worden, zal niet leiden tot banenverlies.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments