Haagse Lotte en Matthijs klaar voor oceaanoversteek met de bark EUROPA

bark EUROPA

De Haagse Lotte Linthorst en Matthijs Boesten zijn afgelopen week aangekomen in Kaapstad. Beide jongeren stappen daar aan boord van de bark EUROPA voor de oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston.

Lotte en Matthijs zijn tijdens de oversteek onderdeel van de internationale bemanning van het Nederlandse Tall Ship en maken gedurende 67 dagen op zee kennis met het leven op zee. De jongeren krijgen deze unieke kans via het 'Fonds vrienden van de EUROPA'.

Op vrijdag 14 april gooit de EUROPA de trossen los gegooid in Kaapstad, op 17 juni eindigt hun avontuur in Boston, waar het schip deelneemt aan de parade of Sails tijdens Sail Boston 2017. Meer informatie is te vinden op www.barkeuropa.com

Lotte en Matthijs gearriveerd in Kaapstad
Enkele dagen voor het Nederlandse Tall Ship de bark EUROPA vertrekt zijn Lotte Linthorst en Matthijs Boesten gearriveerd in Kaapstad. Op de foto de beide jongeren voor de EUROPA op de werf, waar ze mee hebben geholpen aan diverse onderhoudsklussen. Lotte wist zelfs iemand uit haar hostel in Kaapstad zo enthousiast te maken over het schip dat hij meteen een dag mee kwam helpen. Beiden laten ons vanuit Zuid-Afrika weten dat ze er veel zin in hebben in de oversteek. 

Update van Lotte na haar eerste dagen in Kaapstad
 
'Het voelt alsof ik al heel lang weg ben zonder dat ik dat in een tijd kan uitdrukken.
Ik ben weg, maar wel hier.

De zon zien ondergaan vanaf een berg die lijkt op een tafel.
Rooie mooie kleuren die overloeien in blauw gemengd maakt roze doven uit
tot de lichtjes van de stad het overnemen, het nachtleven aan.

En dan is het al weer de laatste dag en zit ik te bedenken
wat ik allemaal heb gedaan voor interessants.
Veel mooie momentjes, die pak ik
en momenten (die duren langer)
dat ik me alleen voelde en/of een beetje doelloos,
afhankelijk van anderen en onafhankelijk,
want ik heb hier niks te verliezen.'

Bark EUROPA naar Sail Boston
De reis van de twee Haagse jongeren eindigt in Boston, waar de EUROPA deelneemt Sail Boston 2017. Voor dit evenement verzamelen zich meer dan 50 tall ships van over de hele wereld in de haven van Boston. De schepen zullen, a la Sail Amsterdam, in een sail parade Boston binnen varen en groots worden onthaald. Er worden meer dan vier miljoen bezoekers verwacht die de schepen in de haven van Boston komen bekijken. Sail Boston wordt georganiseerd van 17 t/m 22 juni 2017.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments