Optimist on Tour 2017 - de eerste 10 stops zijn bekend

Optimist on Tour

Rondreizend watersportevenement Optimist on Tour start haar vierde jaar met een goed gevulde kalender: de eerste tien locaties zijn bekend. In 2017 is het watersportevenement voor de jeugd door heel Nederland te vinden en maken kinderen kosteloos kennis met diverse disciplines van de watersport.

Optimist on Tour groeit in 2017 naar een dubbel aantal locaties en breidt uit met activiteiten als Optimist on Tour in de klas, Optimist on Tour zeilkampen en gratis vervolglessen bij de verenigingen.

Tijdens Optimist on Tour kunnen kinderen leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot). Daarnaast zijn er - afhankelijk van de locatie - andere activiteiten zoals suppen, kanovaren, surfen en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. De eerste editie staat gepland voor 13 en 14 mei in Houten en daarna varen we verder naar de High Tech Campus in Eindhoven van 18 tot en met 20 mei.

Optimist on Tour in de klas
Nieuw dit jaar is Optimist on Tour in de klas, een educatief lesprogramma voor de groepen 5 tot en met 8 voor basisscholen. Ter voorbereiding op de eerste mijlen in de Optimist geven ervaren zeilers theorielessen op scholen. In plaats van rekenen, lezen en schrijven leren kinderen over de wind en het water.
 
Totaalbeleving
Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of windsurfen kunnen vrijblijvend een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt. Voor de echte zeilfanaten is er tijdens de meivakantie van 23 t/m 28 april het officiële Optimist on Tour zeilkamp.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “We zijn trots op Nederland als watersportland en met de Optimist on Tour zorgen we ervoor dat dit ook wordt doorgegeven naar de volgende generatie. Het is supergaaf dat we nu een volledig programma voor de jeugd hebben ontwikkeld waarbij we kinderen niet alleen enthousiasmeren maar ook daadwerkelijk verbinden met watersportverenigingen. Naast een leuke eerste kennismaking, is zowel het voortraject als het natraject ingevuld en daarmee is de cirkel rond.”

Door heel Nederland!
In samenwerking met gemeenten en scholen zijn de eerste tien stops bekend, verspreid over het hele land. Dit jaar meert de Optimist on Tour onder meer aan in:
13 & 14 mei - Houten
18 t/m 20 mei - Eindhoven
22 t/m 27 mei - Medemblik
1 t/m 3 juni - North Sea Regatta Den Haag
21 t/m 24 juni - Den Helder – Sail
29 juni t/m 1 juli - Sliedrecht - Baggerfestival
1 juli - Den Haag - Stadspelen
6 juli t/m 8 juli - Meerstad (Groningen)
13 t/m 15 juli - Zaandam - Zaanse Schans
29 augustus t/m 3 september - Amsterdam Hiswa

Kijk voor nieuws en de volledige tourkalender op optimistontour.nl

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments