Samenwerkingsverband tussen jachthavens op het IJsselmeer moet het varen leuker te maken

jachthavens op het IJsselmeer

Met trots presenteren  Marina Den Oever, Marina Makkum, Jachthaven Andijk, Marina Volendam, Jachthaven Lelystad Haven, Jachthaven Waterland (Monnickendam) en Marina Muiderzand (Almere) een nieuw samenwerkingsverband om varen op het IJsselmeer nog leuker te maken.

Hoe kunnen wij varen nog leuker maken? 

Wij gaan een spaarsysteem aanbieden waarbij de 4e overnachting in een deelnemende jachthaven gratis is. 
Deze actie is voor alle waterrecreanten die op het IJsselmeer varen, de spaarkaart is verkrijgbaar bij de aangesloten jachthaven. Als de spaarkaart vol is, kunnen waterrecreanten gewoon weer een nieuwe spaarkaart opvragen en weer beginnen met sparen.

Hoe werkt het?

De spaarkaart van De IJsselmeerhavens is verkrijgbaar op het havenkantoor van de havens en is gratis. Bij iedere nieuwe IJsselmeerhaven die bezocht wordt, krijgt de watersporter een sticker op de spaarkaart wanneer het liggeld wordt betaald. Iedere deelnemende IJsselmeerhaven kan maar één keer een sticker per kaart uitdelen, meerdere nachtjes in één haven zijn dus goed voor maar 1 sticker. Maar bij drie stickers (dus als drie havens al bezocht zijn) is de vierde gratis, ongeacht waar dit is. Vergeet de spaarkaart dus niet mee te nemen bij afrekenen!

Vanaf aankomend weekend kan de spaarkaart opgehaald worden en kan het sparen beginnen.

Wie doen er mee?

De samenwerking is niet uniek, want hiermee volgen de havens voorbeelden zoals de Seven Sisters in de Delta en de Havenring Randmeren rond de Randmeren. Dit zijn vaarnetwerken waar de ligplaatshouders graag gebruik van maken en daarom goed dat dit nu ook voor het IJsselmeer mogelijk is. De deelnemers van het samenwerkingsverband “Dé IJsselmeerhavens” zijn: Marina Den Oever, Marina Makkum, Jachthaven Andijk, Marina Volendam, Jachthaven Lelystad Haven, Jachthaven Waterland (Monnickendam) en Marina Muiderzand (Almere).

 

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments