Middelburgse Watersportdagen op 17 & 18 juni

Middelburgse Watersportdag

In de Middelburgse haven zal zaterdag de jaarlijkse Middelburgse Watersportdag plaats vinden. Het evenement wordt organiseert door Watersportvereniging Arne in samenwerking met vrijwilligersorganisaties en bedrijven die allen een link hebben met de watersport. De Middelburgse Watersportdag is gratis toegankelijk en geeft bezoekers een breed beeld over de vele facetten van de watersport.

De Middelburgse Watersportdag was in 2016 een groot succes. In het kader van Middelburg 800 jaar stadsrechten is het evenement uitgebreid met een avondprogramma op de zaterdag en activiteiten op de zondag. Het team van vrijwilligers is in december begonnen met de organisatie van editie 2017. Het beloofd een waar spektakel te worden.

Op en rond het water is van alles te doen. Zeiltochtjes met de waterscouting, roeien met roeivereniging Honte of de Zeeuwse Deernen, suppen, varen in een Optimist en je kunt een kijkje nemen op een authentieke Hoogaars. De hele dag zijn er doorlopend watersportactiviteiten voor jong en oud.

Voor de kinderen zijn er ook springkussens aanwezig. Diverse foodtrucks zullen voor een gevarieerd aanbod aan eten en drinken zorgen.

De dag start om 11.00 uur en zal tot 22.00 uur ’s avonds doorgaan.

Om 13.00 uur zullen er  kanonschoten laten klinken bij het havenkantoor. Gedurende de middag en avond zal er live muziek te horen zijn met als hoogte punt Isabel Provoost in de middag tussen 15.00 uur en 16.45 uur.

Ook zondag 18 juni is het niet stil in de haven van Middelburg. De schepen van Maritiem Cultureel Erfgoed Zeeland liggen nog altijd aan de Loskade. Tussen de 40 en 50 authentieke schepen uit verschillende bouwjaren kunnen bezocht worden en sommige maken een rondvaart waar u zich ter plaatse voor in kunt schrijven. Ook deze dag zijn de foodtrucks aanwezig.

Meer informatie: www.wvarne.nl/middelburgsewatersportdag

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments