Zeilschool Wavie en Watersportverbond gaan samenwerking aan

Zeilschool Wavie en Watersportverbond

Zeilschool Wavie en het Watersportverbond gaan een samenwerking aan. Na een pilotfase volgt nu de stap om de samenwerking te verstevigen met als doel om de totale instroom te vergroten en kinderen te laten doorstromen naar aangesloten watersportverenigingen.

Het Watersportverbond wil meer kinderen op een eigentijdse manier laten kennismaken met de watersport en deze kinderen laten doorstromen naar een aangesloten vereniging. Om dit te bereiken werkt het Watersportverbond samen met aangesloten verenigingen, basisscholen en vaarscholen, om zo de kans op aansluiting bij een watersportvereniging zo groot mogelijk te maken.

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: “We willen nog meer kinderen bereiken en hen enthousiast maken voor de watersport. Via watersportverenigingen en vaarscholen kunnen ze plezier op het water beleven én beter worden in zeilen, surfen, 'suppen' of kanovaren. Zeilschool Wavie werkt actief samen met een aantal van onze verenigingen in de omgeving van Rotterdam. Een mooi voorbeeld hiervan is de Q-cup dat wedstrijdzeilen toegankelijk maakt voor iedereen. Deze wordt lokaal gezamenlijk opgepakt en dat levert uiteindelijk nieuwe watersporters op. Door samen te werken kunnen we onze verenigingen en de sport verder versterken”.

Mark Roos, eigenaar zeilschool Wavie: “In de pilotfase hebben we samen met het Watersportverbond een Optimist on Tour op onze locatie georganiseerd. Hiermee hebben we 200 kinderen kunnen enthousiasmeren voor de watersport. Optimist on Tour heeft sinds de start in 2014 bijna 40.000 kinderen laten kennismaken met de watersport. In onze ogen heeft het Watersportverbond sterke programma’s en merken waar we graag in betrokken worden om het totaalaanbod te versterken en (nieuwe) watersporters aan te trekken en te behouden.”

Vergroten van doorstroom en uitwisseling kennis en ervaring
Naast het vergroten van de doorstroom, is er ook uitwisseling van instructeurs mogelijk tussen zeilscholen en verenigingen. Een CWO gecertificeerde zeilschool zoals Wavie helpt aangesloten watersportverenigingen om het niveau van hun instructeurs naar een hoger plan te brengen en af te ronden.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments