Optimist on Tour zeilkampen in de zomervakantie

Optimist on Tour zeilkampen

Het Watersportverbond organiseert samen met Vinea twee Optimist on Tour zeilkampen in de zomervakantie. Enthousiaste kinderen die bij rondreizend watersportevenement Optimist on Tour kennismaken met de watersport, kunnen nu op een vervolg instappen en deelnemen aan Optimist on Tour zeilkampen.

Gezamenlijke inzet voor blijvend enthousiasme onder nieuwe generatie
Met de Optimist on Tour zeilkampen zetten we de vervolgstap om van de kinderen die we met rondreizend watersportevenement Optimist on Tour enthousiast hebben gemaakt voor de watersport, ook echte watersporters voor het leven te maken.” legt Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour uit. “Na twee pilots bleek het enthousiasme zo groot dat we blij zijn dat we nu samen met Vinea dit programma kunnen voortzetten. Gezamenlijk zetten we ons in om een nieuwe generatie blijvend enthousiast te maken voor de watersport.”

“Wij werken graag samen met het Watersportverbond om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen kunnen ervaren hoe is het om te zeilen. Optimist on Tour is een bewezen concept dat al meer dan 40.000 kinderen heeft laten kennismaken met zeilen. Met Vinea willen wij alvast voorzien in de volgende stap: na de kennismaking leren wij de kinderen hoe zij zelfstandig kunnen zeilen. Dat doen wij door eerst een goede basis neer te zetten en daarna steeds meer wedstrijdelementen toe te voegen. Door op deze manier samen te werken met het Watersportverbond gaan wij met deze nieuwe en unieke formule nieuwe watersporters een onvergetelijke week laten beleven en proberen wij iedereen te infecteren met het zeilvirus”, aldus Jeroen Muller, hoofd watersport bij Vinea.

Optimist on Tour zeilkampen
De basis van de zeilweken bestaat uit een gedegen CWO-zeilopleiding op een CWO-erkende opleidingslocatie. Het reguliere programma wordt in deze weken echter uitgebreid met extra aandacht voor het wedstrijdzeilen volgens de regels van de Q-cup waarbij kinderen kennismaken met wedstrijdzeilen.

Er wordt gebruik gemaakt van onder meer instructiefilms, gemaakt met hoofdinstructrice Ilse Köpping van het Watersportverbond en ambassadeur Olympisch zeiler Pieter-Jan Postma. Uiteraard ontbreekt de mascotte Ossie de Otter niet, de mascotte van Optimist on Tour en jouw allergrootste vriend op en rondom het water! Na afloop ontvangen deelnemers een CWO- diploma of vorderingenstaat. De weken zijn voor zowel beginners als voor meer gevorderde cursisten interessant.

Van zeilschool zeiler tot Olympisch zeiler
Een mooi voorbeeld waar een zeilkamp als dit toe kan leiden is het verhaal van Karel Begemann. Als 7 jarig jongetje stapte Karel bij Vinea voor het eerst in de optimist. En dat werd een start van een mooie zeilcarrière. Ieder jaar zette hij weer een stap verder. Vanuit de optimist stapte hij over naar de catamaran en op zijn 17e werd hij zeilinstructeur bij Vinea. Hier leerde hij veel goede zeilers kennen en belandde hij in het wedstrijdzeilen. En niet zonder succes. Karel kwam terecht in de Olympische kernploeg voor de Narca 17 (catamaran) en bereidde zich drie jaar lang voor op de Spelen van Rio. Helaas verloor Karel de laatste selectieronde en kon hij zijn avontuur niet afmaken. Inmiddels heeft hij zich in een nieuw avontuur gestort en is Karel marketeer bij Vinea. Een uitstekende manier om zijn enthousiasme door te geven aan de jonge generaties.

Optimist on Tour Zeilkampen in de zomervakantie
De Optimist on Tour zeilkampen vinden plaats van 16 t/m 22 juli en van 30 juli t/m 5 augustus op Vinea zeilschool de Steven in Langweer.

www.optimistontour.nl

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments