Gratis zeilles voor de jeugd tijdens Wereldhavendagen Rotterdam

gratis zeilles

Op 1, 2 en 3 september meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan bij de Wereldhavendagen in Rotterdam. In de Rijnhaven kunnen kinderen kosteloos kennismaken met de watersport en leren zij onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen. Op deze manier maakt Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland. Na Rotterdam meert Optimist on Tour nog aan tijdens het AH Sportfestijn op 9 en 10 september in Den Haag.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Het is fantastisch om in een wereldhavenstad als Rotterdam kinderen te enthousiasmeren voor de watersport. We kijken ernaar uit om alle kinderen in Rotterdam met een glimlach het water af te laten gaan, hopelijk zijn ze zo enthousiast dat ze een vervolg vinden bij een van de aangesloten watersportorganisaties bij hun in de buurt!”

Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben inmiddels 40.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Educatief lesprogramma scholen en kinderen
Ook basisscholen uit de regio nemen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief
lesprogramma bereiden de kinderen zich met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en
knopen optimaal voor op een kennismaking met de watersport. Voor deelname aan Optimist on Tour hebben kinderen geen zeilervaring nodig, alleen een A- zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website optimistontour.nl en op locatie.

Plastic Circle
Een mooie aanvulling op het educatieve programma is Plastic Circle, waarbij kinderen bewust worden gemaakt van het gebruik en hergebruik van plastic. Daarnaast komen thema’s als duurzaamheid en de zorg voor water aan bod. “Plastic Circle laat op creatieve wijze zien hoe we met plastic afval om kunnen gaan, wat we er allemaal nog van kunnen maken - zoals bijvoorbeeld een Plastic Whale sloep of kleurrijke knikkertegel - en waarom dat zo waardevol is. “Zo dragen we met zijn allen bij aan plasticvrije wateren, ook in Rotterdam. Wel zo fijn om in te zwemmen en op te varen!" aldus Daphne Frühmann namens Plastic Circle.

Door heel Nederland!
Dit jaar heeft Optimist on Tour vele plaatsen en unieke wateren aangedaan. In samenwerking met watersportverenigingen, gemeenten en basisscholen is Optimist on Tour op 18 locaties aangemeerd en hebben dit jaar alleen al 7000 kinderen kennisgemaakt met de watersport. Op 9 en 10 september vind je het rondreizende watersportspektakel voor de jeugd bij het AH Sportfestijn in het Zuiderpark in Den Haag

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments