Vetus introduceert nieuwe lijn aluminium en zink anodes

Vetus aluminium en zink anodes

Om uw boot in optimale conditie te houden, is het gebruik van anodes aan te raden. Alle boten, met name die gemaakt uit staal of aluminium, hebben de bescherming die anodes bieden aan de metalen onderdelen onder de waterlijn nodig. VETUS heeft het assortiment anodes aangevuld met maar liefst 27 nieuwe items. Zo zijn er 16 nieuwe modellen voor de romp, 6 modellen voor de schroefas en 5 modellen voor het roer bijgekomen.

Het zink wat VETUS gebruikt voor de anodes voldoet aan de hoge vereisten van de Mil-A-18001 richtlijn. De aluminium anodes zijn gemaakt van een aluminium-indkk-zink aluminiumlegering, Mil-A- 4779 (SH). Deze nieuwe zink anodes zijn beschikbaar in gewichten van 0,68 kg tot 3,00 kg. De aluminium anodes zijn beschikbaar van 0,36 kg tot 1,45 kg. Er is een keuze tussen rechthoekige, druppel-, ring of schijfvormige anodes om perfect aan te sluiten op de vorm van uw boot(onderdeel). Voor de as zijn er ringvormige zink anodes beschikbaar van 0,25 kg tot en met 0,71 kg en voor het roer is er een schijfvormige zink variant variërend van 0,08 kg tot en met 1,50 kg.
Beschermen van uw boot was nog nooit zo eenvoudig!

Voor boten die op binnenlandse wateren varen (zoet water), adviseren we aluminium anodes gezien het grotere verschil in potentiaal met andere metalen. Dit is erg belangrijk, omdat zoet water een hogere elektrische weerstand geeft dan zout water. Voor het varen op zout of brak water raden we zink anodes aan. Aluminium functioneert goed in zout water, maar worden veel sneller opgeofferd in deze omstandigheden.

Uitgelicht:

• 27 nieuwe anodes (zink of aluminium gemaakt naar de hoogste materiaalspecificaties)
• Verschillende vormen voor een optimale pasvorm bij het te beschermen onderdeel
• In het geval van de lasanodes: gegalvaniseerde lipjes om eenvoudig te bevestigen

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments