VIDEO: Leeuw vliegt over het IJ tijdens HISWA te water

Pieter-Jan Postma

Amsterdammers keken deze week raar op toen zij een reusachtige Nederlandse Leeuw met grote snelheid over het IJ voorbij zagen vliegen.

Het bleek een ludieke actie te zijn van Pieter-Jan Postma, die deze week met Sailing Team NL te vinden is op de HISWA te water. Samen met zeiltalenten <30 jaar, van Oceanraces Academy, besloten ze toen de wind aantrok, spontaan de veilige haven van de HISWA te verlaten. De wind blies de Nederlandse Leeuw het IJ op, pal langs het Centraal Station, het Eye en de A’DAM toren.

WK match racen in China
Drievoudig olympiër Pieter-Jan Postma maakte begin dit jaar de overstap van de Finn naar de M32 catamaran. Onder de naam Sailing Team NL gaat hij met drie andere topzeilers een compleet nieuwe uitdaging aan. Dit jaar bestormen ze de ranglijsten van de World Match Racing Tour, met als doel om de wereldtitel match racen binnen te slepen in 2017. De finale van de Tour vindt eind oktober plaats in China.

Meevaren kan tijdens de HISWA te water!
Je kunt nog tot zondagmiddag meevaren op de M32 catamaran van Sailing Team NL. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de stand van Sailing Team NL, met als homebase de ‘Flyer’, het schip waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread around the World Race won, de huidige Volvo Ocean Race. De zeiltalenten van Oceanraces Academy zijn op de Hiswa ook te vinden op de 60 ft Volvo Ocean Racer BouDragon.

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments