Eenentwintig deelnemers najaarseditie Motorboot Sneek

Motorboot Sneek

De grootste botenshow van het Noorden blijft groeien. Met drie nieuwe gastwerven – Melior Yachts, Seafaring Yachts en Noblesse Cruiser – is het aantal deelnemers van Motorboot Sneek uitgegroeid tot eenentwintig. De achttiende editie van de botenshow in en om Sneek is van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november weer gratis te bezoeken.

Naast de acht watersportbedrijven uit Sneek, die al sinds de eerste editie van Motorboot Sneek meedoen, sluiten zich steeds meer gastwerven aan. De twintig deelnemers presenteren in het eerste weekeinde van november ruim 400 nieuwe en gebruikte motorjachten.
 
Beproefde formule
De beproefde formule blijft onveranderd: bezoekers kunnen in een ongedwongen sfeer een rondje maken langs de werven en modellen vergelijken. Bij de acht bedrijven die in en om Sneek zijn gevestigd, kunnen zij een kijkje nemen op de werf en kennismaken met de vakmensen. “De kracht van de beurs is de samenwerking tussen alle bedrijven”, aldus Pieter Bosma van jachtmakelaar De Valk Sneek, indertijd één van de initiatiefnemers van Motorboot Sneek.
Volgens Bosma is de beurs ook dé plek om een motorjacht in de verkoop te doen. “De markt is goed. We zijn altijd op zoek naar goede jong gebruikte tweedehands schepen.”
 
Nieuwkomers
Hoe meer deelnemers, hoe diverser het aanbod. Eén van de nieuwe gastwerven, Melior Yachts uit Irnsum, presenteert tijdens de beurs voor het eerst type C405 van het merk Westwood. De andere nieuwkomer, Noblesse Cruiser uit Eernewoude, neemt de Noblesse Cruiser 42 mee naar de beurs. Bij Brandsma Jachten uit Sneek zijn in eigen huis onder meer de nieuwe Agder 1100 Cabrio en de nieuwe Mondial 37 Trawler te bekijken. Ook zijn boten te zien die tijdens HISWA te water als wereldprimeur zijn gepresenteerd, zoals de North-Line 50. Dit is het grootste jacht uit deze serie van North-Line Yachts uit Harlingen tot dusver.
 
Route langs deelnemers
Op www.motorbootsneek.com staan alle twintig deelnemers en hun aanbod vermeld. Bezoekers kunnen op de website - op basis van hun persoonlijke voorkeur - een eigen route uitzetten. Er zijn drie opties: polyester, stalen en gebruikte motorjachten. Motorboot Sneek is op 3, 4 en 5 november dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments