Driehoek Noordzee: een 1100 zeemijl lange prestatietocht

Driehoek Noordzee

Van 22 juni tot 7  juli 2019 wordt de 22e editie van de Driehoek Noordzee gevaren. Deze tocht, georganiseerd door de Kustzeilers, is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht op de noordelijke Noordzee. De tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Lerwick op de Shetland-eilanden en van daar uit naar Flekkeford in Noordwegen. De tocht terug naar Den Helder maakt de Driehoek Noordzee compleet en in twee weken is dan ruim 1100 zeemijl afgelegd.

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. De schepen hoeven daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen: De Duotocht met twee opvarenden per schip, waarin gestreden wordt om de Watermaat Trofee en de Toertocht waarin gezeild wordt met volledige bemanning.

De Driehoek Noordzee vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een uitgestrekte, lege Noordzee.

Benieuwd wat Driehoek Noordzee Challenge inhoud? Bekijk dan onderstaand promotievideo.

Op zaterdagmiddag 9 februari  2019 is de informatiemiddag voor belangstellenden in restaurant Aan ut Water te Lelystad.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ZeeZeilCommissie van de Kustzeilers. Zij zijn te bereiken via zzc@kustzeilers.nl

Website: http://kustzeilers.nl/cms/driehoek/home

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments