21 april 2018: Open Dag KM Yachtbuilders

Bestevaer 45

Tijdens de jaarlijkse Open Dag op zaterdag 21 april presenteert KM Yachtbuilders 21 jachten, van 37 tot 88 voet. Daarvan zullen 5 jachten in verschillende stadia van aanbouw zijn, maar de meeste van de te bezichtigen jachten zijn reeds klaar en afgeleverd.

Jildou Huisman, Sales & Marketing:

“Naast ‘Nanuq’ -het ijsgaande expeditie jacht van 78 voet en 85 ton- hebben we nóg een schip wat voornamelijk in de ‘high latitudes’ zal gaan varen. ‘Qilak’ is ontworpen door het Engelse bureau Owen Clarke Design en zal vanaf oktober dit jaar met betalende gasten gaan charteren. In eerste instantie vanuit noord Noorwegen, en daarna ook op het Zuidelijk halfrond. Maar ook andere KMY schepen -zoals een aantal Bestevaer 45 PURE’s- hebben een voorkeur voor de kou. Het is mooi om te zien dat mensen ons weten te vinden als ze op zoek zijn naar een werf die de ervaring heeft om deze jachten te bouwen. Pionier hierin is natuurlijk ontwerper Gerard Dijkstra van Dykstra Naval Architects, die met zijn eigen Bestevaer 53 ‘BVII’ al meer dan 15 jaar dit soort tochten onderneemt.”

Onderstaande jachten zijn aanwezig:

In aanbouw:
- Bestevaer 45 Godewind
- Bestevaer 45 Alias
- Bestevaer 45 Lene
- Explorer jacht 66 Qilak
- Polar Expeditie jacht 78 Nanuq

Gereed, buiten in het water of op de kant:
- German Frers 88 Tulip
- Bestevaer 45 Nescio (te koop)
- Bestevaer 45 Mate
- Bestevaer 49 Zenith
- Bestevaer 49 Zwarte Raaf (te koop)
- Bestevaer 49 Katharos (te koop)
- Bestevaer 53 Best Day Ever
- Bestevaer 53 Aegle
- Bestevaer 55 Albatros
- Stadtship 47 Josephine
- Stadtship 54 Infinity
- Stadtship 56 Merrimac
- Stadtship 56 Oester
- Koopmans 37 Blikvis
- Berckemeyer 37 Tonger (casco te koop)
- Berckemeyer 41 Magic (te koop)

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments