Motorboot in brand op de Westerschelde

Motorboot in brand

Vrijdagochtend is er brand uitgebroken aan boord van een motorboot op de Westerschelde ter hoogte van Ellewoutsdijk. De motorboot kwam uit Terneuzen. De opvarenden waren op tijd van boord en hebben geen medische hulp nodig gehad.

Rijkswaterstaat en de KNRM zijn ter plaatse geweest. Ook het team van MIRG (Maritime Incident Response Group) dat bestaat uit brandweervrijwilligers die zijn opgeleid om problemen op zee aan te pakken, werd opgeroepen om te kijken of ze nog kunnen helpen.

Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Volgens de KNRM Hansweert is het scheepje helemaal uitgebrand. Het Terneuzense sleep- en bergingsbedrijf Multraship zal de door brand verwoeste motorboot Persistent bergen.

Het schip wordt momenteel geïnspecteerd op mogelijke lekkages. Het voornemen is de motorboot bij hoogwater naar Terneuzen te brengen, waar het via één van de sluizen naar het noorddok aan het Kanaal Gent-Terneuzen in Terneuzen wordt gebracht. Het schip zal daar bij jachtwerf Aricom op de wal worden gezet. Wat er daarna mee zal gebeuren, is nog niet bekend.

Bron: PZC
Foto: Multraship

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments