Belgian Boat Show Beach 2018

Belgian Boat Show Beach

Met Belgian Boat Show Beach geeft de organisatie van de grootste watersportbeurs in België het antwoord op de opmerking: mooi materiaal, maar wanneer kunnen we dit zelf eens proberen? Op 13 en 13 mei is de initiatie in kite- en windsurfen, catamaranzeilen, Stand Up Paddle, varen met kajuitjachten en Rigid Inflatable Boats (RIB’s) en veel meer voor iedereen toegankelijk.

Bovendien is de beach club van de RBSC dat weekend the get wet place to be met een modeshow van Veronique De Kock, try outs van allerhande bikes, een ongelooflijke barbecue en hang loose sfeer tot voorbij de laagwaterlijn.

  • Leef je een weekend lang uit op gloednieuw strand- en brandingsmateriaal
  • Maak proefvaarten met diverse RIB’s of andere boten op zee
  • Probeer de SUP-, kite- en windsurfboards uit
  • Ervaar de zeilsnelheid op sportcatamarans
  • Laat je verassen door de nieuwste e-bikes, steps en ander beachgear
  • Geniet voluit van het onbezorgde strandleven

De derde editie van het try-out weekend dat de Belgian Boat Show organiseert, zal plaatshebben in de prestigieuze beachclub van de Royal Belgian Sailing Club in Duinbergen. Dit gratis evenement ligt in het verlengde van de Belgian Boat Show in Gent.

Het is het geknipte antwoord op de vraag of al dat mooie materiaal dat de dynamiek in het leven op het strand en in de branding brengt, effectief door iedereen kan uitgeprobeerd worden. De grootste organisator van pleziervaart- en watersportbeurzen van België verbreedt hierdoor haar actieterrein en brengt de waterbeleving zeemijlen dichter bij een actief publiek.

Een dertigtal topspecialisten met sportcatamarans, Rigid Inflatable Boats (rib’s), stand up paddle-, windsurfing en kitegear tot zelfs bikes en steps stellen hun nieuwste materiaal voor. Onder begeleiding van ervaren monitoren kan iedereen alles gratis uitproberen om zo de smaak te pakken te krijgen.  

Start beaching

Geïnteresseerden voor het zeilen, surfen, kiten, zeekajak en andere brandingssporten melden zich aan in de zones rond de beachclub voor de diverse demonstraties en proefvaarten. Zwempak, handdoek en droge kleding meebrengen is uiteraard belangrijk, maar goede zonnecrème en een zonnebril ook. Drysuits, isolerende pakken en reddingsvesten zijn beschikbaar.
Het clubhuis zorgt ervoor dat je helemaal zeeklaar bent, maar ook om comfortabel het zoute water en het zand weer af te spoelen.  

Where living fashion comes to the beach

Om de sfeer helemaal te pimpen showt '1995 by Vero', met Veronique De Kock exclusief beach, pool en swim fashion.  Enkel op zaterdag 12 mei kan je om 14u en om 17u

Uiteraard is de bar open en wordt de beachsfeer op maximum gezet.

Belgian Boat Show Beach

Zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018, van 10 tot 18u30

RBSC Duinbergen, Zeedijk 430, 8301 Knokke-Heist

Tekst: Pit De Jonge

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments