Messink Yachting met drie J Boats naar de HISWA

J Boats

Messink Yachting zal als distributeur van J/BENELUX met de J/122, J/112 en J/70 naar de Hiswa komen dit jaar op standnummer KO-24/ C-24. Hiermee laten we enkele  mogelijkheden van de elegance lijn laten zien en het “GP” personalisering programma van J boats . Daarnaast zijn we met het team aanwezig om alle vragen te beantwoorden die u kunt hebben.

Over de J/112 J/122 en J/70:

De J/112 demoboot heeft van binnen een zeer mooi interieur met onder andere leren kussens en buiten een composiet wiel en teak in de kuip. Verder is deze boot zeil technisch klaar te maken naar de wensen van de klant. 

Deze J/122 heeft zich via het GP programma laten personaliseren voor het shorthanded zeilen. Om de prestaties zo hoog mogelijk te krijgen binnen de mogelijkheden van de shorthanded set-up, is onder meer gekozen voor een diepere kiel en een kortere carbon mast. Hiermee wordt gecompenseerd voor minder gewicht in de rail tijdens het racen en is de boot hierdoor zeer geschikt voor snelle, lange tochten.

De J/70 is de snelst groeiende en meest competitieve eenheidsklasse van Europa. In Nederland wordt onder andere de eredivisie in deze boten gezeild. Toch zijn deze boten niet alleen om te racen. Ook families die een snelle, maar toch stabiele dagzeiler zoeken, kunnen hier goed mee uit de voeten. De J/70 heeft een eenvoudige setup, maar beloont als geen ander het zoeken naar de juiste balans van trimmen en afstelling. Hierdoor is hij door een zeer brede groep mensen te zeilen.

Details van de boten:

Naam: J/112

 • Maten lxbxd:10,99x3,60x2,10
 • Aandewinds zeiloppervlak :    65m2
 • Ontwerper:Johnstone
 • Rompmateriaal: vacuum-infused with balsa in the hull and foam in the deck
 • Vanaf-prijs incl btw:  217.580 euro
 • Bijzonderheden: Direct te koop, zusterschip van de wereldkampioen Offshores Sailing en winnaar EK IRC.
 • Standnummer:KO-24/ C-24

Naam: J/122 Moana

 • Maten lxbxd: 12,19x3,63x2,30
 • Aandewinds zeiloppervlak :    97m2
 • Ontwerper:Johnstone
 • Rompmateriaal: vacuum-infused with balsa in the hull and foam in the deck
 • Vanaf-prijs incl btw:  328.521 euro
 • Bijzonderheden: Onderdeel van GP programma. Opgezet voor shorthanded zeilen, met diepere kiel en lagere carbon mast
 • Standnummer:KO-24/ C-24

J-122

Naam: J/70

 • Maten lxbxd:7m x 2,25 x 1,45
 • Aandewinds zeiloppervlak :    65m2
 • Ontwerper:Johnstone
 • Rompmateriaal: vacuum-infused with balsa in the hull and foam in the deck
 • Vanaf-prijs incl btw:  40.886 euro
 • Bijzonderheden: Direct te koop om mee te doen mt de snelstgroeiende eenheidsklasse in Europa.
 • Standnummer:KO-24/ C-24

J-70

Labels

Auteur

 • Eddy Lekens

Comments