Marker Wadden op 8 september open en kiest voor Blue Water App

Marker Wadden

Het eerste eiland van Marker Wadden wordt op 8 september 2018 officieel geopend en Natuurmonumenten heeft Blue Water App gekozen om alle havenboekingen te managen. Het publiek is vanaf die datum van harte welkom. Speciaal tijdens dit weekend,  8 en 9 september, vaart een veerdienst vanuit de Bataviahaven in Lelystad naar dit nieuwste stukje Nederland. 

Bezoekers met een eigen boot kunnen aanleggen bij de nieuwe steigers in de haven van Marker Wadden. Tijdens dit weekend zijn de ligplaatsen vrij, maar vanaf 10 september moeten vaarders zich vooraf aanmelden via de Blue Water App.

Natuurmonumenten besloot om met Blue Water App te werken, omdat vaarders met dit online boekingsysteem eenvoudig ligplaatsen kunnen boeken en betalen, zonder een havenkantoor te bezoeken. Blue Water App is een ecologische oplossing, omdat er geen papier of stickers gedrukt worden. Natuurmonumenten heeft direct zicht op alle betalingen en boten die afmeren en vertrekken via het unieke Blue Water App iBeacon systeem; zo kan de hele boekingprocedure op afstand gemanaged worden zonder havenkantoor. Meer dan 30 duizend pleziervaarders hebben Blue Water App gedownload en vanaf september kunnen zij nu ook hun ligplaats betalen bij de Marker Wadden.

De samenwerking met Natuurmonumenten is een belangrijke stap voor Blue Water App om diensten te verlenen aan publieke havens en waterwegen. Zo is Blue Water App nu in gesprek met een aantal gemeenten om voor hen op een automatische manier de betalingen voor de gemeente havens en waterwegen af te handelen. Deze maand heeft Amersfoort haar gemeente haven online gezet bij Blue Water App en de verwachting is dat in de komende maanden een aantal andere gemeenten dit voorbeeld zullen volgen.

Kom kijken naar dit nieuwste stukje Nederland, hier is een nieuw natuurgebied in ontwikkeling. Het is nu nog een uitgestrekt zandgebied met enorme slibvelden en  toch laat de eerste prille natuur zich al zien en horen.

Er zijn uitgestrekte wandelpaden, vlonderpaden en een strand.  Ontdek de vogelkijkhutten en beklim de Steltloper, een uitkijktoren van 12 meter hoog.  Rond 11.15 uur op zaterdag 8 september is de officiële opening van deze indrukwekkende uitkijktoren in aanwezigheid van bestuurders en projectpartners.

Kijk voor het reserveren van tickets voor de veerboten kijk op www.markerwadden.nl

Voor het boeken van een ligplaats voor uw eigen boot, download de Blue Water App,  Nederlands grootste online boekingsysteem voor havens. De website van Blue Water App is: www.bluewaterapp.nl

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments