Watersportverbond verwelkomt 75.000e deelnemer Optimist on Tour tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam

Optimist on Tour

Vier jaar na de start van Optimist on Tour is een feestelijke mijlpaal bereikt. Maar liefst 75.000 kinderen hebben kennis gemaakt met de watersport bij dit watersportspektakel voor de jeugd! Deze mijlpaal is mede bereikt door grote evenementen zoals de Olympic Experience in 2016 en de Finish van de Volvo Ocean Race afgelopen zomer.

Tijdens het landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen, onder begeleiding van instructeurs, zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen onder schooltijd meedoen met het programma. Na schooltijd kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Ze krijgen een theorieles op de kant en zitten ze vervolgens zelf achter het roer van een Optimist of gaan bijvoorbeeld kanovaren.
 
Het 75.000e kind mag, naast het krijgen van de leuke eer om deze buitengewone deelnemer te zijn, gratis op zeilkamp bij een bij het Watersportverbond aangesloten zeilschool.

“Echt super gaaf dat ik een zeilkamp heb gewonnen, en dat ik het 75.000e kindje ben.” Aldus de trotse winnaar, Jonathan. “Nu kan ik écht leren zeilen op kamp! Optimist on Tour vond ik ook héél leuk! Vooral het zelf zeilen! Ik kreeg les van Dewi van het Nederlands team, ze vond dat ik het best goed kon. Ik kan niet wachten om het nog beter te leren!"

Deze week kunnen kinderen tijdens het KLM Open in Spijk van 13 t/m 15 september nog het water op gaan. Ook gaan we in het najaar weer het zwembad in, hiervoor werkt het Watersportverbond samen met Sportfondsen. Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen tot 12 jaar spelenderwijs, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water.
 
Ilse Köpping, hoofdinstructeur van Optimist on Tour: 

“Via Optimist on Tour hebben we nu 75.000 kinderen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk de watersport is. Een mijlpaal waar we super trots op zijn! Er is niks mooiers dan om zóveel blije koppies van het water te zien komen. Na Optimist on Tour kunnen kinderen door met watersporten. Bij watersportverenigen in hun eigen buurt of een aangesloten zeilschool kan er een gratis proefles gevolgd worden. Hierdoor is Optimist on Tour niet alleen een kennismaking, maar verbinden we kinderen daadwerkelijk met de watersport. Uiteraard gaan we vol enthousiasme door naar de volgende 75.000 kinderen!”

Surf naar www.optimistontour.nl voor meer informatie en inschrijving.

Op de foto: Jonathan met hoofdinstructeur Ilse Köpping, topzeilsters Dewi Couvert en Willemijn Offerman en mascotte Ossie de Otter

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments