KICK roei-evenement dit weekend weer op Loosrecht

KICK roei-evenement

Zaterdag 22 september a.s. wordt op de Loosdechtse Plassen het jaarlijkse KICK roei-evenement voor GIG-roeiboten gehouden. Dit evenement is in handen van de KWVL (Koninklijke Watersport- Vereeniging Loosdrecht)

De Gigs zijn de stoere sloepen, die afgeleid zijn van de antieke loodsboten. Er wordt in de GIG geroeid zonder de rollende bankjes, in tegenstelling tot de Yole de Mer roeiboten. Gigs worden veelal gebruikt voor coastal roeien op zee onder de kust. In de boot zitten 6 roeiers en een ‘stuur’. In de Gig’s wordt “boord geroeid”, dat wil zeggen dat de roeiers ieder maar 1 riem bedienen.

Het KICK roei-evenement wordt gehouden in het kader van het Nederlands Kampioenschap Pilot Gig boten. Dit kampioenschap wordt beslecht in 5 wedstrijden door het gehele land.

De deelnemers varen twee wedstrijden van elk 4 km lengte.

Op dit moment zijn in totaal 33 teams ingeschreven, 16 heren en 17 damesteams. Van deze 33 teams zijn er 5 afkomstig van de organiserende Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht. Deelnemers zijn onder meer afkomstig uit Scheveningen, Rotterdam, Nederhorst den Berg, Muiden en Amsterdam.  We mogen terecht spreken van een landelijk evenement.

De wedstrijden starten as. zaterdag om 11.45 uur en zullen rond 17.00 uur zijn afgelopen.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments