Ruige omstandigheden bij KICK roei-evenement op Loosdrecht

KICK roeien

Zaterdag 22 september werd weer het traditionele KICK-roei-evenement door de KWVL op de Loosdrechtse Plassen georganiseerd.

Het Kick roei-evenement wordt gehouden in het kader van het Nederlands Kampioenschap Pilot Gig. De GIG-roeiboten zijn afgeleid van de historische Loodsboten. De GIG wordt geroeid door 6 roeiers aangevoerd en gestuurd door een stuurman. Elke roeier bedient 1 riem en er zijn geen rollende bankjes. Dat maakt het roeien in deze boten zwaar. Zaterdag was het daarbij nog extra zwaar door de harde wind en de striemende regen.

De te roeien baan was uitdagend en ging vanaf de KWVL westwaarts naar de grens van de eerste en tweede plas. De boei daar moest aan bakboord gerond worden, vervolgens moest het eiland Robinson aan bakboord gehouden worden om richting de “Wastobbe” en de Drecht te varen. De finish was wederom voor de steiger van de KWVL. De lengte van het traject was ruim 4 kilometer. Elke deelnemer voer die dag twee heats, één ‘s morgens en één ’s middags. Door de uiterst ruige omstandigheden, kwamen de zeewaardige eigenschappen van de GIG goed van pas.

damesteam roeien

Maar de omstandigheden weerhielden de deelnemers, zowel dames als heren, er niet van om op het scherpst van de snede te strijden. 

Zowel ’s morgens als ’s middags waren er de nodige protesten, De protesten gingen over o.m. het niet goed ronden van boeien en elkaar al dan niet voldoende ruimte bij de boei geven.

Uiteindelijk waren de 33 teams (16 heren en 17 dames) voldaan dat ze deze barre tocht volbracht hadden.

Bij de dames bleken de eerste drie teams, over twee heats, binnen 1 seconde te zijn gefinisht. Door een beter resultaat in de eerst heat gingen de Harveys met de eer strijken.

Bij de mannen was het ook tot op het laatst spannend. Ook daar finishten de eerste twee teams dicht op elkaar. Het team van Scheveningen 1 met de Zeeheld was de uiteindelijke winnaar. Gent-All= Men 001 met de Liberty  van de organiserende KWVL bezette een mooie derde plaats.

De uitslagen

Heren                                                  

  1. Scheveningen 1 - Zeeheld
  2. Roets - Amuda
  3. Gent -All- Men 001 - Liberty

Dames

  1. Harveys - Jubilee
  2. Gig-it - Double Dutch.
  3. DamesZee - Vliegende Hollander
Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments