Belgian Boat Show: de rush naar het water start hier

Belgian Boat Show

De Belgian Boat Show wordt op 9 februari de springplank naar alle recreatie, sport en ontspanning op, aan en in het water.

Zes dagen hoogmis van de interactieve nautical lifestyle voor geïnteresseerde beginners tot ervaren yachtmen in Flanders Expo, Gent. Voor beginnende en ervaren genieters van waterplezier tussen het meer van Bütgenbach in het oosten tot de Vlaamse banken in de Noordzee in het westen.

Honderden boten van alle types en voor alle beurzen staan op de Belgian Boat Show toegankelijk opgesteld en charmeren de zeilers, de toervaarders, de liefhebbers van opwindende snelheid of van de ultieme rust.

Het nieuwe materiaal voor kitesurfers, catamaranzeilers, jetski’s en RIB-piloten maar ook wakeboardriders komen uitgebreid aan bod. Ze vinden hier ook de jongste modellen van boten, planken tuigages. Alles om zich op het strand- en in de branding uit te leven.

Aanwezig zijn

  • Pleziervaart met zeil- en motorkajuitjachten, open sportboten, jetski’s,...
  • Opleiding en scholing voor yachting: zeilen en motorvaart, waterski en -boarding, kite- en windsurfing, kano- en kajakvaren.
  • Doe het zelf en servicebedrijven: onderhoud en herstelling van boten en yachtingmateriaal.
  • Alle accessoires: aangepaste kleding en lifestyle, bootuitrusting, motoren, veiligheid,... 
  • Vaartoerisme: verhuur en charter van motor- en zeiljachten in onze regio of over de hele wereld.
  • Watersport en -recreatie organisaties, nautische overheden, belangenorganisaties.
  • Presentatieplein met interessante lezingen en demo’s.

Water: rust of sensatie

Op vele plaatsen mag je in België aan snelheden boven 20km/u varen. De Belgian Boat Show is daarom het rendez-vous voor liefhebbers van performante outboardmotoren, krachtige sportboten en zuiniger en milieuvriendelijke in board motoren.

Wil je kennis maken met aan van de vele watersporttakken? De clubs, de sportfederaties en de pleziervaartoverheden staan hier klaar met raad en daad. De Wind en Watersport Vlaanderen-federatie is terug en eert zijn kampioenen met Awards.

Jachtverhuurders presenteren meevaarformules op alle zeeën. De eerste stap naar goed en veilig pleziervaren zet je hier bij de vaarscholen en de watersportverenigingen.

Action zones

Maak kennis met diverse watersporten op het demobad. Voor het eerst ook met waterski en ‘kneeboarding’. In deze Action Zone bulkt het van droge animatie, o.m. de hindernissenbaan van Sportievak.

Op het Presentatieplein in hal vijf worden diverse informatiesessies gehouden voor ervaren en ook beginnende watersporters. De campagne ‘Hijs de Blue Flag en zorg mee voor properder water’ wordt hier op 10 februari gelanceerd.

Kom van 9 tot 11 en van 15 tot 17 februari 2019 de sterkste concentratie ontdekken van waterplezier en -ontspanning in Flanders Expo, Gent.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments