Boot schoonmaken kan duurzamer

Ultramar

De nieuwe cleaning tools van Ultramar worden sinds kort gemaakt uit zeer hoogwaardig gerecycled kunststof. Gemaakt van restafval dat vrijkomt uit de productie van hygiënisch borstelwerk. Zo worden minder ruwe grondstoffen gebruikt en werkt Ultramar mee aan duurzaamheid.  De borstels zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Dat is dubbel duurzaam.

De cleaning tools hebben daarnaast een geavanceerd waterbesparend kliksysteem. Het water vult zich in de kamer in de borstel en wordt per vezelbundel afgegeven. Hierdoor komt het water direct op het te reinigen oppervlak waardoor er geen water meer verspild wordt. De gespleten vezelpunt spoelt zichzelf schoon. Dat is uniek voor dit soort borstels.

Ultramar sleepte met deze duurzame uitvoering van de cleaning tools een nominatie voor de Dame Design Award 2019 (METS Amsterdam) binnen. Een Award voor de meest innoverende producten binnen de markt van bootonderdelen en bootaccessoires. Op www.ultramarxl.com zijn ze al te bekijken en vanaf februari 2020 kunnen ze via de webshop en Ultramar dealers besteld worden. 

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments