Ga goed voorbereid de zee op

STC training

Zeilen staat voor avontuur en vrijheid. Je bent afhankelijk van de elementen zoals de wind, stroming en de zee. En dat maakt het juist zo leuk. Een goede voorbereiding is echter van groot belang. Soms zelfs van levensbelang. De KNRM is in de Nederlandse wateren onze grootste vriend als we dobberend op de grote zee in de problemen zijn. Ze doen ongelooflijk goed werk, met veel plezier, en redden geheel vrijwillig mensenlevens. Vaak van mensen die niks vermoedend ’s morgens vertrokken zijn om te genieten van de zee en de natuur. 
 
Je kan extra genieten als je de gevaren goed kan inschatten en wanneer je weet wat je moet doen in een noodsituatie. STC-KNRM speelt hier op in en organiseert een eendaagse Offshore Personal Survival Training. Speciaal voor watersporters die goed voorbereid de zee op willen gaan.  

De training is erkend door het Watersportverbond en voldoet aan de eisen voor onder andere de Fastnet Race. Maar juist voor toerzeilers die het plan hebben om een trip naar Engeland of verder te maken is deze training eigenlijk een must; praten met anderen over de gevaren, wat te doen bij brand aan boord, hoe gebruik je vuurpijlen, hoe haal je een drenkeling aan boord... Een paar items die behandeld worden, voordat je in een survivalsuit het water in springt en je eigen zwemvest uittest.

En wees eerlijk: weet iedereen aan boord hoe het reddingsvlot werkt, waar de gastoevoer zit en of er een brandblusser aan boord ligt…?

TRAININGS DAGEN:

  • Zaterdag 2 maart
  • Zaterdag 19 maart
  • Zaterdag 13 april
  • Zaterdag 4 mei
  • Zaterdag 2 november

Kosten: 440 euro pp incl btw

Meer weten en inschrijven: https://www.prsailing.nl/stc-knrm-sea-survival-training/

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments