Aankomst ‘Energy Observer’ in Amsterdam

Energy Observer

Van 5 tot en met 14 april zal de Energy Observer, het eerste waterstofschip dat rond de wereld vaart, Amsterdam aandoen. Dit is de 35ste etappe van  deze ‘Odyssee voor de Toekomst’: een reis rondom de wereld in 6 jaar, langs 50 landen en met 101 tussenstops.

Na Antwerpen zal het schip in het hart van de Nederlandse hoofdstad aanmeren met de bijbehorende expositiepaviljoens voor het publiek. In Amsterdam zal de bemanning onder leiding van Victorien Erussard en Jérôme Delafosse de technologieën aan boord presenteren, waarbij speciale aandacht uit zal gaan naar een wereldprimeur de nieuwe OceanWings©, aandrijfvleugels van 12 meter hoog.

Over de Energy Observer

De Energy Observer is het eerste waterstofschip dat rond de wereld vaart en dat streeft naar energieautonomie. Dit elektrisch aangedreven schip van de toekomst functioneert zonder uitstoot van broeikasgassen of fijnstof dankzij een mix van hernieuwbare energie en een systeem voor de productie van koolstofvrije waterstof uit zeewater. Deze technologische en wetenschappelijke uitdagingen hebben als doelstelling geavanceerde technologieën te testen onder extreme omstandigheden, als voorloper op toekomstige energienetwerken, toepasbaar op land.

Energy Observer

De Energy Observer is momenteel bezig met een zesjarige Odyssee voor de toekomst (2017-2022), langs 50 landen, met 101 tussenstops, onder leiding van kapitein en oprichter Victorien Erussard en expeditieleider en documentairemaker Jérôme Delafosse. Een wereldreis om een etalage te worden van innovaties op het gebied van ecologische transitie, met als doel het bewustzijn over hernieuwbare energie, biodiversiteit, agro-ecologie, mobiliteit of de circulaire economie te vergroten, tijdens tussenstops in de rondtrekkende expositiepaviljoens en op sociale netwerken. Deze 21ste-eeuwse expeditie is permanent gericht op het uitvoering geven aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, waarbij de Energy Observer de belangrijkste ambassadeur voor Frankrijk is.

De Energy Observer staat onder Hoog beschermheerschap van Emmanuel Macron, president van de Franse Republiek, en wordt officieel gesteund door de Europese Unie, de UNESCO en de IRENA.

http://www.energy-observer.org

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments