Zeer succesvolle eerste editie Sail op Scheveningen

Sail op Scheveningen

Afgelopen dagen waren de havens van Scheveningen het decor van Sail op Scheveningen. De eerste editie van dit evenement was een ongekend succes. Maar liefst 220.000 personen bezochten het evenement dat van donderdag tot en met zondag plaatsvond.

Hoogtepunten

Sail op Scheveningen ging op donderdagochtend direct spectaculair van start met de Sail-In Parade, een indrukwekkende optocht van alle 24 Tall Ships.

Op vrijdag presenteerden de bemanningsleden zich feestelijk aan het publiek en vond de uitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta plaats.

Zaterdag en zondag maakte het publiek massaal gebruik van de gelegenheid om de schepen gratis te bezoeken en ook de kinderactiviteiten waren een enorm succes.

Op zondagmiddag werden de schepen en hun bemanningsleden uitgezwaaid door de vele duizenden bezoekers op het strand, de boulevard en de kade. Een evenement met een enorm goede sfeer, tevreden bezoekers en een grote lokale betrokkenheid.

Trotse wethouder De Mos
Wethouder Richard de Mos (evenementen, economie) blikt met trots terug op het evenement:

Ik kijk terug op een zeer succesvolle eerste editie van Sail op Scheveningen. Den Haag heeft nogmaals bewezen déstad aan zee en zeezeilhaven van Noord-West Europa te zijn. Ik kijk er nu al naar uit om over een paar jaar de mooie Tall Ships weer in de haven van Scheveningen te mogen ontvangen in een volgende editie van Sail op Scheveningen.“

Gastvrij onthaal op Scheveningen

Scheveningen heeft zich afgelopen dagen van haar beste kant laten zien aan alle bezoekers én aan de honderden bemanningsleden van alle schepen. En dat is ook bij de internationale partner van het evenement niet onopgemerkt gebleven. Robin Snouck Hurgronje, race chairman of the Liberty Tall Ships Regatta 2019:

“Het eerste bezoek van de STI (Sail Training International) Tall Ships Fleet aan Scheveningen is een groot succes. Alle schepen zijn enthousiast over de gastvrijheid en faciliteiten. Voor wat STI betreft, kijken wij uit naar een volgende gelegenheid om Scheveningen te betrekken bij een Tall Ships Regatta. Wij komen zeker terug!“

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments