24-uur Race thema van nieuwe schilderijenexpositie in Medemblik

Ad Noorlander

De jaarlijkse 24 Uurs Zeilrace in Medemblik (23-24 augustus 2019) is dit jaar ook op schilderdoek terug te zien. Kunstschilder Ad Noorlander exposeert van 17 t/m 31 augustus in het hart van de historische zeilrace, Medemblik. In het Regatta Center Medemblik exposeert Noorlander met diverse doeken die allemaal het thema 24 Uurs Zeilrace delen. Met 400 schepen en meer dan 2000 bemanningsleden is de 24 Uurs Zeilrace veruit het grootste zeilevenement van Nederland. “Dat levert een schat aan inspiratie op”.

Ad Noorlander: impressionisme met een passie voor licht en water

Noorlander schildert vanuit een persoonlijke passie voor het water en de zeilsport. Hij studeerde af aan de Kunstacademie Utrecht en heeft een carrière achter de rug als vormgever en art-director in publiekstijdschriften. Zijn werk kenmerkt zich door een geheel eigen vorm van impressionisme. “Licht en water zijn geen toevallig terugkerende factoren in mijn werk. Ik speel graag met de snelheid en de magie van lichteffecten”. Noorlander gebruikt daarbij elementaire kleuren die hij met een vlotte verftoets ruw en dik aanbrengt op het doek.

Thema: 24 Uurs Zeilrace

De keuze voor het thema 24 Uurs Zeilrace is geen toevallige: “Ik neem al jaren deel aan de wedstrijd met mijn eigen boot. Niet alleen de spanning van de race, maar ook de prachtige licht- en watereffecten die zich binnen de tijdspanne van 24 uur manifesteren, zijn een grote bron van inspiratie voor mijn werk”. Een selectie van Noorlanders werk rondom de 24 Uurs Zeilrace is van 17 t/m 31 augustus te zien in MED Trattoria in het Regatta Center Medemblik. De toegang is gratis.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments