KWVL-dames winnen “eigen” KICK-roeiwedstrijd

 KICK roeiwedstrijd

Op zaterdag 14 september is onder schitterende weersomstandigheden op de Loosdrechtse plassen het jaarlijkse KICK-roei evenement voor Gig’s gehouden.

Gig’s zijn traditionele roeiboten die hun oorsprong vinden in Cornwall, Zuid-Engeland. De Pilot Gig is de snelste roeisloep ooit gemaakt om de zee op te gaan. De eerste Gig dateert van 1837, sindsdien ligt het ontwerp vast en worden er ieder jaar nog nieuwe boten gebouwd. In de boot zitten 6 roeiers en een “stuur”. In de Gig’s wordt “boord geroeid”, dat wil zeggen dat de roeiers ieder maar 1 riem bedienen.

De wedstrijden in de Gig’s werden gevaren in het kader van het Nederlands Kampioenschap Pilot Gig boten. Dit kampioenschap wordt beslecht in 6 wedstrijden door het gehele land

Er meldden zich zaterdag 33 boten aan de start, 15 damesteams en 18 herenteams. De deelnemers voeren twee wedstrijden van elk 4 km lengte. In tegenstelling tot bij de “gladde” boten varen de Gig’s een traject over de plas, waarbij de “stuur” een belangrijke rol speelt.

Het wedstrijdverloop was niet al te spannend. Van meet af aan was het duidelijk dat de Scheveningen 1 bij de heren favoriet was. Het team GAM 001 van het organiserende KWVL werd eervol derde.

Bij de Dames ging bij de KWVL echt de vlag uit. Het team van de Chillies mocht zich een terechte winnaar noemen. Zij werden gevolgd door Dames Zee uit Scheveningen en QM uit Muiden

Belangrijkste uitslagen:

Heren

  1. Scheveningen 1                           Scheveningen
  2. Roets                               Muiden
  3. GAM 001                        Loosdrecht

Dames

  1. Chillies                            Loosdrecht
  2. Dames Zee                      Scheveningen
  3. QM                                  Muiden

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments