HISWA-RECRON: Keurmerk voor jachtservicebedrijven

Delta Yacht in Colijnsplaat

HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, lanceert een keurmerk voor reparatie en onderhoud aan boten: HISWA Certified Yacht Service. Met deze certificatie tonen aangesloten jachtservicebedrijven aan dat zij werken met eenduidige controlelijsten bij het doen van reparaties en onderhoud aan plezierjachten.

Het doel van dit systeem is het voor watersporters inzichtelijk maken dat bij HISWA-RECRON aangesloten jachtservicebedrijven werken volgens vastgestelde protocollen. Zo is de werkwijze duidelijk en weten klanten precies wat ze kunnen verwachten als een HISWA-gecertificeerd jachtservicebedrijf werkzaamheden aan de boot uitvoert.

Ronald van Enkhuizen van Gebroeders van Enkhuizen, een HISWA-gecertificeerd jachtservicebedrijf: “Klanten vragen om meer zekerheden. In het certificatieprotocol is afgesproken met vastgestelde controlelijsten te werken. Zo leggen we een uitstekende basis voor het bieden van kwaliteit. Ook hebben we met elkaar afspraken gemaakt over het opleidingsniveau van de medewerkers en is er een programma voor permanente educatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat de vakkennis van iedereen up to date is. Daarnaast worden de HISWA Algemene Voorwaarden en reglementen toegepast zodat watersporters een maximum aan zekerheden krijgen.”

Overzicht bedrijven

De volgende bedrijven zijn per 15 januari 2020 HISWA-gecertificeerde jachtservicebedrijven:

  • Altena Yachting in Geertruidenberg
  • Aquanaut Yachting in Sneek
  • Delta Yacht in Colijnsplaat
  • Mariteam Shipyard in Sint-Annaland
  • Medemblik Yacht Service in Medemblik
  • Jachtbouw Gebroeders Van Enkhuizen in Makkum
  • Jachtwerf De Boarnstream in Irnsum
  • Jachtwerf Rexwinkel in Numansdorp
  • Jachtwerf Schaap Shipcare in Lelystad

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments