Vloedstroom naar Belgian Boat Show wordt sterker

Belgian Boat Show

Belgian Boat Show: de beurs voor watersport, pleziervaart en alle vormen van toerisme en recreatie op, aan en in het water is de start voor ervaren maar ook geïnteresseerde waterratten. Ruim 200 boten zijn verzameld in de hallen 1 en 5 van Flanders Expo Gent. Niet alleen wordt hiermee de grootste indoor jachthaven van het land opgebouwd, maar is het ook een uitnodiging voor iedereen die nauwer met waterdynamiek en beleving wil kennis maken. Alle nautische sectoren missen de afspraak niet.

Vaarkiezer

Grotere kajuit zeil- en motorjachten staan aan de nieuwe steiger. Net als in de haven kan het publiek hier vrij op en af stappen om te gaan binnenkijken.  Daarrond vinden ze alle specialisten die de juiste kleding presenteren voor op de boot of in de jachtclub. Of accessoires die het leven aan boord comfortabeler en veiliger maken. Er zijn opblaasbare bootjes die je in de koffer van de auto kunt meenemen naar een meer of riviertje. Maar ook kajuitjachten waarmee je zond de wereld kunt zeilen. Kortom: het hele scala aan plezierboten, inclusief de RIB’s (de semi opblaasbare 4x4 van de zee) en sportboten voor waterskiën of het alsmaar hippere wakeboarden.

Iedereen aan boord?

Leren pleziervaren is een trend, temeer omdat de verhuurbedrijven alsmaar meer een vaarbewijs vragen aan de huurschipper. Op de Belgian Boat Show zijn de belangrijkste vaaropleidingcentra verzameld die de juiste weg tonen in de richting van een Beperkt- of Algemeen stuurbrevet (doorgaans voor motorbootvaren +20 km/u) of het brevet Yachtman (doorgaans voor zeezeilen). Ook de sportclubs en federaties tonen je de weg naar alle vormen van vaarinitiatie, maar ook wind en kitesurfen, waterski enz. Kortom: de Belgian Boat Show is ook een keuzewijzer voor alle geïnteresseerden.

Ook zonder ervaring kan je altijd meezeilen met een drie of een tweemaster, of een luxejacht. De verhuur en charterbedrijven bieden bestemmingen aan vanuit de Belgische kusthavens, de Zeeuwse stromen maar ook in de Middellandse zee, de Caraïben, Polynesië en het onontgonnen Azië. 

Beleving in bootstijl

Op talloze plekken op de Belgian Boat Show kan de bezoeker gratis initiaties volgen. Voor het duiken breng je best zwempak en handdoek mee. Interessante sprekers lichten de vaarreglementen toe, maar brengen ook hun reiservaringen, technische tips en toffe zeilfilms.

Doe het zelf: klussen aan een boot is een onderdeel van de pret als het werk maar voldoening geeft. Volg daarom het Doe het Zelf parcours dat langs de belangrijkste specialisten uit de nautische wereld leidt, of volg de demonstraties op het Demoplein.

Vrijdagavond nocturne tot 22 uur met prijsuitreiking voor de zeil- en waterskikamioenen, nautical lifestyle modeshow met o.m. Justine de Jonckheere, extra warm onthaal bij de standhouders.

Belgian Boat Show praktisch

Belgian Boat Show, van woensdag 5 februari t.e.m. zondag 9 februari 2020 in Flanders Expo Gent. Woensdag en donderdag open van 12u tot 20u. Vrijdag open van 12h tot 22u (nocturne); Zaterdag en zondag open van 10u tot 18u.

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments