Nieuwe opzet voor HISWA Symposium voor jachtbouw en jachtontwerp

HISWA Symposium voor jachtbouw en jachtontwerp

Tijdens het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction, dit jaar op 16 en 17  november, staat niet alleen de wetenschap maar ook de praktijk centraal. Met als thema ‘Dare to share’, is er naast wetenschappelijke presentaties ook aandacht voor toegepaste kennisoverdracht op het gebied van jachtbouw en jachtontwerp. HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, is de aanjager van deze nieuwe opzet.
 
Michaël Steenhoff, manager jachtbouw bij HISWA-RECRON:

“Met een programmamix van wetenschappelijke onderzoekspresentaties en praktische onderwerpen is het symposium toegankelijk voor een breed publiek. We merkten dat er behoefte was aan het ‘handen en voeten’ geven van de wetenschap voor toepassing in de jachtbouwpraktijk van alledag. Wetenschap is de basis waar kennis wordt ontwikkeld, maar ondernemers zijn juist ook geïnteresseerd in wat je ermee kunt. Daarbij is het ook belangrijk dat kennis op een transparante wijze met de sector wordt gedeeld. Vandaar dat we deze editie kozen voor het thema ‘Dare to share’.”

Het definitieve programma is in de loop van juli beschikbaar. De onderwerpen zijn voor bedrijven, kennisinstituten, maar óók voor studenten interessant. Zoals de machinekamer van toekomst, nieuwe constructiemethoden, varen op vleugels en de weg naar nul emissie. Het programma laat voldoende ruimte voor discussie en het stellen van vragen.
 
Coronamaatregelen

Niels Klarenbeek, beursmanager van de Metstrade Show:

”Het ziet er naar uit dat het HISWA Symposium on Yacht Design & Yacht Construction kan doorgaan. Het is een belangrijk onderdeel van het Metstrade-programma. De Nederlandse overheid kondigde gisteren aan dat er in Nederland weer bijeenkomsten en evenementen zijn toegestaan, als er maar 1,5 meter afstand tussen mensen kan worden gehouden. RAI Amsterdam kent daarvoor een 'veilig, verantwoordelijk en gastvrij' protocol dat regels en richtlijnen vaststelt voor tentoonstellingen, conferenties, beurzen en vergaderingen.”

Daarnaast overwegen de organisatoren van het symposium ook virtuele mogelijkheden om maritieme professionals over de hele wereld te laten deelnemen.
 
Het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction is op 16 en 17 november 2020 in RAI Amsterdam, aansluitend op de vakbeurs Metstrade Show. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Feadship, Oceanco, Royal Huisman Shipyard en MARIN. 

Meer info: https://www.hiswasymposium.com

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments