Voortaan auto-tracking in KNRM helpt app

KNRM helpt app

Vanaf half juni is er een nieuwe update van de KNRM Helpt app beschikbaar met een belangrijke verbetering. Het gaat om de zogenaamde auto-tracking. Die zorgt er voor dat, bij het doen van een hulpoproep vanuit het ‘Bel voor hulp’-scherm, automatisch elke vijf minuten de positie wordt doorgeven.

Zeker op stromend water of met sterke wind goed om te weten dat de actuele positie beschikbaar blijft voor de Nederlandse Kustwacht in noodgevallen en voor de KNRM Alarmcentrale bij assistentieverzoeken. Zo word je als hulpvrager immers sneller gevonden.

Maar let op: deze nieuwe functie komt niet in de plaats van “alleen volgen” of “vaarplan.” Blijf deze bestaande volgfuncties in de app zo veel mogelijk gebruiken!

Wat verandert er? 

In de app ziet u, direct na de hulpoproep in een ‘Noodsituatie’ of bij een verzoek om ‘Assistentie,’ dat de Auto-Tracking volgfunctie is geactiveerd met een nieuw scherm. Op dit scherm kunnen zowel het alarm (de hulpoproep) als de geactiveerde auto-tracking volgfunctie worden geannuleerd door de knop onderin naar rechts te schuiven en dat vervolgens te bevestigen.

Daarnaast is de eindgebruikers licentieovereenkomst aangepast op deze nieuwe functie. Na het installeren van de nieuwe versie van KNRM Helpt wordt  zoals gebruikelijk gevraagd akkoord te gaan met deze voorwaarden. 

De KNRM Helpt app is bruikbaar op alle smartphones

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=safetrx.knrm
iPhone: https://apps.apple.com/nl/app/knrm-helpt/id940642344?ls=1

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments