Highfield Boats onthult de eerste beelden van het geheel nieuwe 2021 Sport-assortiment

Highfield Boats RIB

Aluminium RIB-fabrikant Highfield Boats heeft de eerste beelden onthuld van het langverwachte 2021 Sport-assortiment. 

Deze nieuwste collectie hoogwaardige RIB's van aluminium is tien jaar in ontwikkeling geweest. Gedurende die tijd heeft Highfield Boats een sterk merk gecreëerd dat de ultieme betrouwbaarheid en prestaties biedt voor elk nieuw model. Geavanceerd rompontwerp zorgt voor uitstekende vaareigenschappen, terwijl een geheel nieuw Italiaans interieurontwerp zichtbaar is in het hele assortiment.

De Sport range begint bij 3 meter tot en met het nieuwe vlaggenschip Sport 800, waarvan de stepped hull is ontworpen door race hull designer Petter Martens. Met de maatverdeling van de elf modellen in het assortiment, kan er aan elke behoeften worden voldaan. Er is keuze uit de volgende afmetingen;  300, 330, 360, 390, 420, 460, 520, 560, 650, 700 en 800.

Highfield RIB

De 300-360- modellen (hierboven afgebeeld ) passen als bijboot makkelijk in de meeste tender-garages of in davids van elk motor of zeiljacht. De hijsogen, uitstekende gewichtsverdeling, interne brandstoftanks en een uitstekende lay-out zijn deze kleine RIB's de perfecte tender of runabout. 

De 390-460-modellen (hieronder afgebeeld)  bieden een ideaal aanbod voor grotere tender garages en platforms. Tegelijkertijd zijn dit ook praktische familie boten met een ideale lay-out, comfort en aandacht voor detail.

Highfield 390 RIB

De 520 en de 560 modellen zijn ontworpen om de beste RIB's in hun maatvoering op de markt te zijn. De romp is enigszins verfijnd, maar is nog steeds gebaseerd op de nu legendarische romp waarmee al meerdere lange afstand competities succesvol zijn geweest . De indeling is geoptimaliseerd voor het familie gebruik maar ook uitermate geschikt voor of verhuur. Voor elk model is een zonnedek en waterski-trekpaal optioneel.

De 650-800- modellen (hierboven afgebeeld)  zijn gebaseerd op de succesvolle romp die wordt gebruikt bij belangrijke evenementen zoals de Vendée Globe, ORC en Extreme Sailing Series. De ergonomische indeling benadrukt het comfort, uitgevoerd met diamantstiksels in de bekleding, tafels en met bekerhouders. Het vlaggenschip Sport 800 (hierboven afgebeeld) heeft de optie van een toiletruimte, koelkast en gasstel en wordt geleverd met een boeg- en achterdek zonnedek.

Alle Sport-modellen zijn standaard voorzien van hoogwaardige EVA-teakvloeren, led-binnenverlichting, volledig navigatieverlichtingspakket en elektronische lenspomp. De uitgebreide lijst met opties omvat ook waterski-trekpalen en biminitop. 

Steve Harrison, European Brand Manager:

“Dit is de meest opwindende ontwikkeling die ik me kan herinneren in mijn tijd bij Highfield. Hoewel we bekend staan ​​om onze kracht, uitstekende rompontwerpen en betrouwbaarheid, zijn we al vele jaren door onze klanten gevraagd om een ​​luxe assortiment boten te bouwen. Met het Sport-assortiment kunnen we nieuwe eigenaren aantrekken, maar het is cruciaal dat onze huidige eigenaren kunnen upgraden en blijven bij een merk dat ze vertrouwen."

Hij voegt eraan toe:

“De toekomst is opwindend voor ons. Het Sport-assortiment is een ongelooflijke prestatie en een echte samenwerking van ideeën uit ons netwerk en onze fabriek. Highfield Boats staat wereldwijd bekend om zijn kracht en uitstekende zeewaardigheid, dus we dagen je uit om 'Dare to Explore'!"

 

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments