Steeler verlegt alle grenzen met de Bronson 75

Bronson 75

Met de bouw van de bijna 24 meter lange Bronson 75 verlegt Steeler Yachts alle grenzen. De ontwikkelingen binnen de Steeler werf zijn in een stroomversnelling beland sinds het succes van de Bronson 50, die internationale prijzen won en onder meer koers zette naar Mexico, USA, Ibiza en St Tropez.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het tekenpakket van de nieuwe aluminium Bronson 75, in alle opzichten een grensverleggend jacht. Het wordt de grootste Steeler ooit gebouwd, luxer dan alle voorgaande jachten met meer bijzondere eigenschappen en innovaties dan alle anderen in deze klasse.

Uniek is de samenwerking van Steeler Yachts met Jonnie en Thérèse Boer van het met drie Michelin sterren bekroonde Restaurant De Librije. Zij gaan invulling geven aan de maar liefst vijf culinaire locaties aan boord: de beach bar in de kuip, de ruime keuken met ‘chef’s table’ in de salon, de romantische mini bar in de master bedroom en de twee wet bars op de flybridge en op het voordek.

Gastronomische verfijning aan boord op het hoogste niveau!

De samenwerking zal bestaan uit het inrichten en samenstellen van door Jonnie en Thérèse geselecteerde keukenapparatuur, bestek en serviezen, specerijen- en ingrediëntenvoorraad en natuurlijk een passende wijnselectie. In feite zal er dus sprake zijn van gastronomische verfijning op het eigen schip. Van het genieten van de beste koffie- en theemélanges tot het kunnen bereiden van de mooiste door het culinaire echtpaar aanbevolen recepten.

De karakteristieke bijlboeg en het moderne onderwaterschip garanderen een zijdezacht vaargedrag op zee. Drie Volvo-Penta IPS 1350 aandrijfunits maken een top van 37 knopen haalbaar. Toch is manoeuvreren in de haven met de joystick kinderlijk eenvoudig.

Bijzonder is de panorama dakconstructie, die het stuurhuisdak in een open, gestroomlijnde T-top verandert. Ook de wet pool boven de tendergarage op het achterdek is een regelrechte eyecatcher. Iedereen kan aan boord ook relaxen op de diverse andere comfortabele loungeplekken in de zon.

Letterlijk op het hoogste niveau op het Fly deck vind je achter een modern dashboard de beste stuurpositie die een schipper zich kan wensen. De gehele flybridge huis baadt in luxe, dankzij een zit- eet- en loungegedeelte met het mooiste uitzicht rondom. Onderdeks oogt de ruime salon opvallend licht dankzij een glazen pui en de toepassing van de fijnste, lichte materialen.

In totaal zijn er 8+2 slaapplaatsen aan boord. Naast de eigenaarshut is er een grote VIP gastenhut met eigen natte ruimtes. In comfort doen ze nauwelijks voor elkaar onder. Dan is er nog een 2-persoons gastenhut aan bakboord en in het voorschip een crewcabin met eigen ingang. Voor nog twee gasten biedt de riante lounge bank in de salon een oplossing en kunnen er in totaal dus 10 personen overnachten aan boord.

In totaal biedt de Bronson 75 meer dan 200 m2 oppervlakte om grenzeloos te kunnen genieten.

Technische Specificaties Steeler Bronson 75

Lengte: 23.30 m.
Breedte: 6.30 m.
Diepgang: 1.55 m.
Doorvaarhoogte: 4.20 m.
Motor: 3 x Volvo-Penta IPS 1350
Constructie: Aluminium
CE classificatie: B

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments