Foil cup 2022 start komend Paasweekend te Heist

Belgian Foil Cup

De Belgian Foil Cup, het laagdrempelige wedstrijdcircuit voor de toekomstige Olympische kite- en windsurf disciplines, start komend weekend te Anemos Knokke-Heist. Op het programma een course racing parcours voor zowel kitefoil als wind(surf) foil. Voor WING foil, de nieuwste Foil discipline, is er een verkort 8-parcours.

Tijdens het Paasweekend organiseert Anemos Heist zowel voor de kite, windsurf als wing foilers de eerste foilcup manche van het 2022 Foil Cup Belgium seizoen. Later dit jaar zijn er nog 3 manches langsheen de Noorzeekust + een finale manche die ook meteen het Belgisch Kampioenschap is.

Niet alleen voor de pro's
Nog maar pas op de foil aan het windsurfen, kitesurfen of wing'en, dan kan je zeker ook meedoen aan de Belgian Foil cup. Deze 1ste manche op de latere BK locatie is alvast een ideaal moment om te leren wedstrijdvaren op een eenvoudig driehoek parcours. Voor Wingers is er een 8-slalom parcours, dus zonder kruisrak. Fun verzekerd voor alle niveaus!
 
Belgian Foil Cup 2022
De foil cup manches zijn instapwedstrijden richting het BK eind september. Het dagverloop, en de startprocedure en uitleg over het te varen parcours zijn te vinden op de Foilcup website.

Deelnemen kost €20, inclusief drankje, hapje en kans op een podiumplaats! De wedstrijd zal doorgaan op de beste (lees meest winderige) dag van het Paasweekend. De “Go” or “No Go” geeft Anemos Beachclub ten laatste op vrijdagmiddag. 

Labels

Auteur

  • Eddy Lekens

Comments