Catamaran

WaterTrends

In 1976 hielden Jean-François Fountaine en Yves Pajot de scheepswerf Fountaine Pajot boven de doopvont. Sinds 1983 ging de werf van start met de productie van catamarans. De Mahé 36, Orana 44, Salina 48 en de Eleuthéra 60 kennen we al. Sinds begin deze maand is de werf begonnen met de bouw van hun vlaggenschip de 19,67 m lange en 9,50 m brede Galathea 65.

Grand Hotel luxe

WaterTrends

Op de markt van de mega catamarans is er sinds kort een nieuwe speler op de markt. Het Franse Nahema dat zijn kantoren heeft in het oude stadsgedeelte van Marseille creëert sinds mei van dit jaar “world fast cruising catamarans”.Op de tekentafel van Nehama ligt een Nahema 120 voet en een 150 voet met helikopterplatform.

WaterTrends

Terwijl sinds eind vorige maand de eerste vernieuwde Lagoon catamarans 380, 420, 440 en 500 de werf verlaten op weg naar luxe- en comfortminnende zeilers, zitten de ontwerpers bij Lagoon niet stil.Bij Lagoon hebben ze nog maar net een volledig nieuw interieur ontworpen voor bovenvernoemde Lagoon catamarans (foto Lagoon 500) of ze kondigen al aan dat ze eind 2008 uitpakken met de Lagoon 400 en begin 2009 met de Lagoon 620.

WaterTrends

De Britse zeilboten bouwer Ex Aqua brengt binnenkort zijn nieuwste speeltje op de markt, de Astus 14.1. “Voor zij die twijfelen tussen een snelle dinghy en een catamaran”, luidt het bij Ex Aqua.

admin

Ervaar zelf de sensatie van het catamaranzeilen

Op zondag 3 juni a.s. organiseren Sailcenter en Hobie Cat Holland de catamaran opstapdag bij Sail-Today te Muiderzand. Iedereen die interesse heeft in deze zeer sportieve manier van zeilen, kan deelnemen aan dit zeilevenement.

WaterTrends

2win, de catamaran ontwerper uit het Franse La Rochelle, laat weten dat wie het wenst de nieuwe Twincat Xtrem mag komen testen. De Twincat 15, die in 2006 op de Salon Nautique de Paris werd voorgesteld, heeft er dus sinds deze maand een opvolger bij. Net als bij zijn voorganger zijn de rompen van de Twincat Xtrem uitgevoerd in het volledig recycleerbare Twintex.Ecologisch dus die Twincat Xtrem.

WaterTrends

In onze afdeling “Fun verzekerd” : de Windkart. Deze multihull ziet er op het eerste gezicht natuurlijk uit als een catamaran. Bij nader inzien heeft ie door de zithouding op een trampoline-hangmat met letterlijk ruggesteun toch ook weer wat weg van een strandzeilwagen, op het water dan. Zelfs een pedalo met zeil komt dicht in de buurt.

admin

Hobie CatHobie CatIn februari 2007 namen Johan van Kooten en Sander de Boer, twee bekende gezichten in de catamaranzeilwereld, Hobie Cat Holland over. Van Kooten en De Boer zetten met veel enthousiasme de werkzaamheden voort van het watersportbedrijf uit Noordwijk.

admin

Sun 21De Zwitserse catamaran Sun21 is de eerste op zonne-energie aangedreven boot die de Atlantische Oceaan heeft overgestoken. Dat maakten de eigenaars van de boot zaterdag bekend. De Sun21 kwam vrijdag aan op het eiland Martinique. De boot was 63 dagen eerder vertrokken vanuit de haven in het Spaanse Chipiona, nabij Cadiz.