Jachthavens

Mercator Marina Oostende

Zowel Marina Port Zélande aan de Brouwersdam van de Grevelingen in Zeeland als Mercator Marina in Oostende willen hun ligplaatshouders aansporen om bij elkaar op bezoek te gaan. Bij het tonen van het bewijs dat de schipper vaste ligplaatshouder is bij een van beide jachthavens, krijgt hij van bezoekdag één 50% korting op het tarief van de passantenligplaatsen. Deze korting geldt voor zolang het gastjacht op bezoek is in de jachthaven. Op de Belgian Boat Show tekenden Alex Beernaert (MMO) en Erwin Alessie (MPZ) deze nieuwe overeenkomst.

Lichtjes op ScheveningenOp zaterdag 10 december worden om 19.00 u. ’s avonds de “LICHTJES OP SCHEVENINGEN” feestelijk ontstoken. Iedereen is welkom !! Ruim 150 schepen in de jachthaven van Scheveningen vormen vanaf dat moment, met meer dan 3.000 lampen, een feestelijke zee van licht in de Tweede Haven.

WSVNB ColijnsplaatDe Watersportvereniging Noord–Beveland (WSVNB) bestaat 50 jaar en viert dit op 16 april 2016 met een Maritiem lifestyle evenement ”50 jaar watersportplezier aan de Oosterschelde”, op het haventerrein in Colijnsplaat. De haven van Colijnsplaat is onlosmakelijk verbonden met de watersport op en rond de Oosterschelde.

BTW vrijstelling watersportverenigingenDe Europese Commissie maakt als sinds 2009 bezwaar tegen de Nederlandse regeling voor watersportverenigingen die ligplaatsen exploiteren. Verenigingsjachthavens zonder personeel in dienst zijn vrijgesteld van BTW voor de verhuur van ligplaatsen, terwijl booteigenaren in commerciële jachthavens 21% BTW moeten betalen. De Nederlandse regeling is volgens de Commissie tegelijk te ruim en te strikt. Vandaag is zij in het gelijk gesteld door het Europese Hof van Justitie.

City Marina RotterdamPer 1 januari 2016 maakt City Marina Rotterdam als vijfde haven deel uit van de Jachthavengroep. De nieuwe zusterhaven bij de Kop van Zuid en het centrum van Rotterdam is een logische aanvulling op de vier jachthavens van De Jachthavengroep: Amsterdam Marina, Regatta Center Medemblik, Marina Stellendam en Marina Schokkerstrand. Rotterdam past als locatie en vaargebied heel mooi in het rijtje.

jachthavenDe West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé vraagt dat in alle Belgische jachthavens de pontons en boten worden gecontroleerd op asielzoekers en mensensmokkelaars. 'Op dit moment is er nog geen probleem. Maar mensensmokkelaars kunnen zich wél verplaatsen.'

Flevo MarinaFlevo Marina en Team Heiner bundelen hun krachten. Gezamenlijk werken deze partijen aan de haven van de toekomst. Uit recent onderzoek is gebleken dat zo’n 70% van de huidige watersporters meer vermaakt wil worden in en om de haven. “Dat is precies wat wij gaan doen. Voor verschillende doelgroepen worden nieuwe activiteiten ontplooit”, volgens Peter de Vries, directeur Flevo Marina.

Vlootdag Zeilvloot MonnickendamNu het voorjaar in aantocht is en het weer zich van haar beste kant laat zien, begint het bij menig watersporter weer te kriebelen. De hoogste tijd om hier gehoor aan te geven, tijdens alweer de zevende editie van de Vlootdag en de Nautische Markt van Zeilvloot Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland. De Vlootdag wordt gehouden op Paaszondag 5 april rondom de binnenhaven van Monnickendam.

Jachthaven WeertDe passantenhaven van de Zuid-Limburgse gemeente Weert wordt voorzien van AanUit.net, een automatisch systeem om met de mobiele telefoon kosten voor verblijf en stroom en de toegang tot het sanitairgebouw te regelen. De gemeenteraad van Weert heeft besloten de 22 ligplaatsen hiermee uit te rusten.

Veilig de ZeeOp zaterdag 11 april wordt in Scheveningen de tweede iSAFety-Fair beurs gehouden. Onder het motto Veilig de Zee op kan elke watersporter en strandsportliefhebber zich gratis laten informeren over het thema veiligheid op het water. Zo wordt tussen 11 uur ’s ochtends en 6 uur ‘s avonds aan de Hellingweg in Scheveningen een compleet beeld gepresenteerd van alle verkrijgbare veiligheidsmiddelen.