Marine software

admin

Thuraya SatSleeve hotspotMobile Satellite Services (MSS) provider Thuraya komt met een nieuwe generatie SatSleeve satelliet telefoon modellen. Meer keuze en een verbeterde kwaliteit. Daarnaast brengt Thuraya de SatSleeve HotSpot.

admin

112 pleziervaart appTwee ervaren watersporters en beroepsduikers hebben de unieke app 112Pleziervaart ontwikkeld. "Niet iedereen heeft een marifoon en 112 bellen doe je alleen als het gaat om levensbedreigende situaties', legt woordvoerder Wiebe Blankenberg uit. 'Maar wat moet je dan als je simpelweg pech hebt. Wachten tot er toevallig iemand in de buurt is? Met autopech bel je de Wegenwacht. Heb je pech met je boot dan gebruik je 112Pleziervaart."

admin

OpenCPNOpenCPN, de zeer populaire gratis open source kaartplotter en navigatiesoftware, is aan zijn de vierde major upgrade. Versie 4.0 werd op 8 januari 2015 beschikbaar gesteld en heeft talrijke nieuwe functies en bug fixes. OpenCPN is een cross platform elektronisch navigatie systeem (ECS) dat ondersteuning biedt voor diverse kaart-standaarden en hardware interface protocollen zoals NMEA 0183, NMEA 2000, TCP/UDP en WiFi. OpenCPN is verkrijgbaar voor Linux, Windows en Mac besturingssystemen.

admin

Inmarsat aan boordDe Volvo Ocean Race kiest voor Inmarsat als de officiële Global Satellite Communications Partner tijdens de editie van 2014-15. Het bedrijf biedt geavanceerde satellietdiensten ter ondersteuning van het werk van Onboard Reporters aan boord van de racejachten, gericht op digitale communicatie.

admin

ADAC Marinagids 2013 digitaal in WinGPS 5Stentec Software brengt de ADAC Marinagids 2013 uit in digitale vorm. Deze digitale versie bevat ruim 1600 jachthavens en is als download voor €24,90 verkrijgbaar in de online shop van Stentec.

admin

Garmin QuatixGarmin heeft een zeilhorloge op de markt gebracht dat best veel kan waar wij normaal andere 'meterkes' voor nodig hebben. Het Garmin Quatix uurwerk is niet alleen een uiterst nauwkeurige barometer, het geeft ook aan wanneer het hoog en laag water zal gaan zijn op de plek waar jij bent. Het heeft een 3 assig (peil) kompas, aftel timer, NMEA 2000 streaming, waypoints en routes import en temperatuur sensor.

admin

Hiswa 2011Vrijdag 20 januari nomineerde een vakkundige jury vijf producten voor de HISWA Innovatieprijs 2011. Onesails Nederland maakte indruk met haar zeilen door de vernieuwende Millennium technologie en Stentec Software viel op met de nieuwste versie van de WinGPS software. Maar liefst drie van de vijf nominaties staan op naam van On-Deck. Daarmee dingen alle drie de wereldprimeurs die het bedrijf indiende, mee naar de voor de sector zeer belangrijke prijs.

admin

Robuust buitenscherm voor computernavigatie aan boordNieuw bij Yachtcontrol is het 8,4 inch buitenscherm speciaal voor navigatie op computer of laptop. Dit scherm is in het zonlicht afleesbaar, waterdicht en is voorzien van trackball voor muisbediening.

admin

On Deck exclusief distributeur Nexus Marine en SilvaMet ingang van 1 september 2010 is On Deck exclusief distributeur van Nexus Marine en Silva in Nederland en België. Hiermee wordt het reeds uitgebreide assortiment van de Nederlandse watersportgroothandel nog completer. Nexus Marine produceert de betere navigatie-instrumenten voor race- en toerjachten. Silva is de Zweedse fabrikant van hoogwaardige kompassen.

admin

Yachtcontrol Lite 2010Vanaf het nieuwe jaar is het software programma Yachtcontrol Lite 2010 verkrijgbaar, met daarin digitale stroming, getijden en GRIB weerinformatie.