METSTRADE Show

De METSTRADE Show is ’s werelds grootste vakbeurs voor uitrusting, materialen en systemen voor de internationale pleziervaartindustrie. Het evenement wordt georganiseerd door RAI Amsterdam, in samenwerking met de ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations). Doelgroep van de vakbeurs zijn jachtbouwers, scheepvaartarchitecten, reparatiewerven, distributeurs, dealers, groothandels, kapiteins, jachthavenexploitanten en producenten van uitrustingen van over de hele wereld.

Drie gespecialiseerde paviljoens maken deel uit van METSTRADE: het SuperYacht Pavilion, het Marina & Yard Pavilion en het Construction Material Pavilion.

METSTRADE Show
Eddy Lekens

METSTRADE 2019 heeft de lat voor toonaangevende vakbeurzen opnieuw hoger gelegd. Het B2B-evenement dat van 19 t/m 21 november plaatsvond, heeft de tijdsgeest opnieuw weten te vertalen naar actuele thema's die de pleziervaartindustrie bezighoudt, zoals duurzaamheid, cybersecurity en digitalisering, om de werkgelegenheid en internationale handel te bevorderen. De 32e editie van METSTRADE trok niet alleen een recordaantal exposanten, maar ook het grootste aantal bezoekers ooit.

DAME Award
Eddy Lekens

Dit jaar waren de categoriewinnaars sterk aan elkaar gewaagd. Het koste de jury dan ook grote moeite om de winnaar van de DAME Award te kiezen. De uiteindelijke keuze viel op U SAFE, een zelfvarende en op afstand bestuurbare reddingsboei.

Annette Roux
Eddy Lekens

Gisterenavond werd tijdens tijdens de Boat Builder Awards for Business Achievement 2018 in Amsterdam, georganiseerd in samenwerking met Raymarine, aan maar liefst 15 winnaars een award uitgereikt en werden 12 eervolle vermeldingen bekendgemaakt. Meer dan 330 gasten genoten van een spectaculaire avond onder de prachtig verlichte glazen koepel van het Scheepvaartmuseum en vierden zo de vele successen in de sector. Het hoogtepunt van het evenement was de uitreiking van de populaire Lifetime Achievement Award aan Annette Roux van Groupe Beneteau.

METSTRADE Show
Eddy Lekens

METSTRADE 2017 was de 30e editie van dit bruisende platform voor professionals in de pleziervaartindustrie en voorbestemd om een bijzonder evenement te worden. Een vroege aanwijzing waren de bezoekersaantallen, de allerhoogste voor dit driedaagse evenement: 16.307 unieke bezoekers (een toename van meer dan 5% ten opzichte van 2016) en een totaalaantal van 24.856 bezoekers (ook plus 5%).