Nautische boeken

Voldeining
Eddy Lekens

Een ‘rondje Atlantic’ is misschien wel de bekendste manier om een oceaan te bezeilen. De meeste zeilers doen het ‘met de klok mee’: Europa, Canarische eilanden, Caribisch gebied en terug via de Azoren.

zeilnoord
Eddy Lekens

ZeilNoord is een facebookgroep van zeilers en motorbootvaarders die hun boeg naar de Scandinavische wateren en de Oostzee hebben gericht. De beheerder van deze groep is René Vleut, auteur van de ‘Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee’ (Hollandia) en de e-boeken ‘Door de Duitse Bocht’ en ‘Naar Noorwegen, de lange weg’ (Watersportmedia).

admin

Handboek splitsen lijnenHandboek splitsen van moderne lijnen is het nieuwe standaardwerk voor het gebruik van moderne lijnen. Door de komst van nieuwe, sterkere kunststofvezels zijn de toepassingsmogelijkheden van touwwerk in de watersport drastisch veranderd.

admin

Dat nemen ze je nooit meer afDe wereld rond zeilen, je moet het gewoon doen!
Drie jaar lang voeren Ben en Annemiek Rutte rond de wereld op hun Blauwe Pinquin, een eenvoudige zeilboot zonder luxe of verspillende uitrusting. Ben laat in dit pakkende reisverhaal zien dat het heel simpel kan zijn om de wereld rond te zeilen... je moet het gewoon doen!

admin

Regels wedstrijdzeilen 2013-2016Regels wedstrijdzeilen 2013-2016 is een vraagbaak voor iedereen die precies wil weten hoe de regels toegepast moeten worden. Aan de hand van herkenbare wedstrijdsituaties worden de regels uitgelegd. Dit boek is dé methode om wedstrijdzeilers wegwijs te maken in het ingewikkelde wedstrijdreglement.

admin

150 jaar Royal Belgian Sailing Club, Met de wind in de zeilenTer ere van haar 150-jarige bestaan brengt de Royal Belgian Sailing Club een boek uit dat in de bibliotheek van een watersporter niet mag ontbreken. Het boek bevat talrijke, vaak bijzonder originele foto’s en nooit eerder uitgegeven documenten die de geschiedenis illustreren van de RBSC en diverse mijlpalen in de Belgische watersport. Het boek is goed op weg om een standaardwerk te worden.

admin

Ralph TuijnOp 1 augustus van dit jaar begon oceaanroeier Ralph Tuijn aan de Trifinance Ocean Challenge, een recordpoging om als eerste soloroeier de Indische Oceaan over te steken van Australië naar het vasteland van Afrika. Een reis van circa 9000 kilometer over een van de lastigste wateren op aarde vanwege diens sterke stromingen. Door technische tegenslag en slechte weersomstandigheden was zijn vertrek al twee maanden uitgesteld waardoor nog een nieuw gevaar dreigde: het orkaanseizoen.

admin

Toertochten - voor motorboot en sloepToertochten voor motorboot en sloep laat je gevarieerde vaarroutes zien. De dag-, week- en weekendtochten brengen je naar de meest bijzondere plekken van Nederland en België.

admin

Gids voor bemanningGids voor bemanning geeft een heldere uitleg over de beginselen van het zeilen, maar biedt ook inzicht in de vaarregels, de bediening van de motor, de basis van navigatie, veiligheid, de man-overboordmanoeuvre en het jargon aan boord.

admin

Vaarwijzer Belgische binnenwaterenBelgië beschikt over een dicht netwerk van vaarwegen, waardoor het mogelijk is om in elke regio te varen: van het vlakke Vlaamse land rond Gent en Brugge tot de hoge rotsen aan weerszijden van de Maas bij Namen.