Navigatie

duurzame verpakking
Eddy Lekens

Navico, moedermaatschappij van de merken Lowrance®, SimradYachting, B&G® en C-MAP® , heeft onlangs zijn hernieuwde focus bekendgemaakt om een duurzamer bedrijf te worden, dat zich inzet om watersportplezier voor huidige en toekomstige generaties te behouden.

Navionics navigatiekaart
Eddy Lekens

Garmin heeft afgelopen vrijdag, 27 oktober 2017, aangekondigd dat het Navionics SpA overneemt, een privébedrijf met internationale uitstraling dat elektronische navigatiekaarten en mobiele apps aanbiedt voor de maritieme sector.

Waddenzee boei
Eddy Lekens

Actieplan Vaarrecreatie Waddengebied is druk bezig een proef te organiseren met virtuele boeien. Als testlocatie kiest men voor de Waddenzee en er zullen dan geen fysieke boeien in het water te zien zijn.

admin

Vaavud SleipnirWindgegevens meten is één ding, weten wat voor wind er in de buurt staat is weer iets anders! De Vaavud is de eerste windmeter voor op telefoons en heeft hierdoor een aantal unieke features. De windinformatie is duidelijk af te lezen op de telefoon en is ook nog eens te delen via de speciale app. Windgegevens worden online gedeeld, en hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht van de windgegevens op allerlei locaties.

admin

OpenCPNOpenCPN, de zeer populaire gratis open source kaartplotter en navigatiesoftware, is aan zijn de vierde major upgrade. Versie 4.0 werd op 8 januari 2015 beschikbaar gesteld en heeft talrijke nieuwe functies en bug fixes. OpenCPN is een cross platform elektronisch navigatie systeem (ECS) dat ondersteuning biedt voor diverse kaart-standaarden en hardware interface protocollen zoals NMEA 0183, NMEA 2000, TCP/UDP en WiFi. OpenCPN is verkrijgbaar voor Linux, Windows en Mac besturingssystemen.

admin

Vaarkaart Friese MerenDe nieuwe gratis vaarkaart van het meest populaire vaargebied van Nederland. De Vaarkaart Friese Meren is ideaal voor mensen die een boot huren, schipper of bemanning zijn van zeilboten, motorboten en sloepen. Ook als u gaat wedstrijdzeilen op het Sneeker- of Heegermeer, of zelfs als kanovaarder of visser kunt u deze vaarkaart gebruiken voor navigatie. De vaarkaart dekt het gebied tussen Stavoren, Lemmer en Grou waar o.a. het Skûtsjesilen plaatsvindt.

admin

Aqua Signal LEDTraditionele navigatieverlichting wordt steeds vaker vervangen door LED verlichting. Om nog meer jachteigenaars aan te zetten de overstap naar LED te maken heeft Glamox Aqua Signal een speciale promotie opgezet geldig van 1 juni tot 30 juni 2014.

admin

Stentec DKW 1800Stentec’s nieuwe DKW1800 editie 2014 is nu beschikbaar voor veilige navigatie aan boord. De DKW1800-serie bestaat uit digitale kaartensets van IJsselmeer, Waddenzee, Nederlands/Belgische Noordzeekust, Rijnmond en Zeeland.

admin

navigatiekaartVoor diegene die binnenkort een zeiltrip in het verre westen plannen is er slecht en goed nieuws. De Amerikaanse overheid stopt namelijk vanaf april 2014 met het printen van NOAA navigatiekaarten. Navigatiekaarten in de VS worden namelijk betaald door de belastingbetaler en de Amerikaanse overheid moet bezuinigen. Het goede nieuws is dat gedurende drie maanden de volledige NOAA cataloog (1028 zeekaarten) per download gratis beschikbaar is. De zeekaarten zijn te downloaden in PDF formaat.

admin

Inmarsat aan boordDe Volvo Ocean Race kiest voor Inmarsat als de officiële Global Satellite Communications Partner tijdens de editie van 2014-15. Het bedrijf biedt geavanceerde satellietdiensten ter ondersteuning van het werk van Onboard Reporters aan boord van de racejachten, gericht op digitale communicatie.