Opleiding

Online cursus motorboot varen
Eddy Lekens

Nederlanders hebben massaal het water (her-)ontdekt dit jaar. Met mooi weer wordt het dan ook druk op het water en dan zijn er ineens best veel zaken waarmee je rekening moet houden om veilig te kunnen varen. Want varen vergt de nodige vaardigheid en ervaring.

zeiltrainingen
Eddy Lekens

Durf jij kapitein te zijn van je eigen boot? Stoer in een optimist zeilen die je zelf kunt besturen? Ontdek bij zeilvereniging Schildmeer hoe cool dat is!

Optimist on Tour
Eddy Lekens

Vier jaar na de start van Optimist on Tour is een feestelijke mijlpaal bereikt. Maar liefst 75.000 kinderen hebben kennis gemaakt met de watersport bij dit watersportspektakel voor de jeugd! Deze mijlpaal is mede bereikt door grote evenementen zoals de Olympic Experience in 2016 en de Finish van de Volvo Ocean Race afgelopen zomer.

watersportkamp zeilen
Eddy Lekens

Met de lancering van een klantvriendelijk boekingsplatform voor watersportkampen komt het Watersportverbond tegemoet aan de wensen van vele ouders die hun kinderen een geweldige watersportweek willen laten beleven. In tegenstelling tot andere zoekmogelijkheden biedt dit boekingsplatform in één oogopslag een overzicht van beschikbare zeil- of surfkampen bij verschillende aanbieders. Niet langer websites vergelijken op aanbod, prijs en beschikbaarheid, maar via één zoekopdracht precies de vakantie vinden die je zoekt.

Zeilschool De Viking
Eddy Lekens

Zeilschool De Viking uit Wolphaartsdijk combineert als eerste oer Hollandse CWO zeilkampen met een talencursus Engels. The best of both worlds?

gratis zeilles
Eddy Lekens

Op 1, 2 en 3 september meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan bij de Wereldhavendagen in Rotterdam. In de Rijnhaven kunnen kinderen kosteloos kennismaken met de watersport en leren zij onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen

Optimist on Tour zeilkampen
Eddy Lekens

Het Watersportverbond organiseert samen met Vinea twee Optimist on Tour zeilkampen in de zomervakantie. Enthousiaste kinderen die bij rondreizend watersportevenement Optimist on Tour kennismaken met de watersport, kunnen nu op een vervolg instappen en deelnemen aan Optimist on Tour zeilkampen.

admin

Vaarbewijs pleziervaartIn het volle zomerseizoen is de drukte op het water hoger dan anders. Pleziervaart en beroepsvaart delen soms hetzelfde vaarwater. Die eerste gebruikersgroep wordt steeds talrijker, die tweede groep gebruikt steeds grotere schepen. Zomaar op het water gaan is dus ook voor de pleziervaarder geen kwestie meer van een brevet kunnen voorleggen dat op theoretische kennis alleen is gebaseerd.

admin

Marifooncerificaat cursusBij Shorthanded willen ze dat je steeds een completere zeiler wordt. Als klassenorganisatie voor de Solo en TwoHanded zeilers organiseren ze evenementen en competities, maar ze doen nog veel meer. Namelijk het Nederlandse SRC en/of Marcom-B certificaat behalen.

admin

ZeilschoolDe HISWA Zeil- en vaarscholen zijn ‘recessieproof’. De omzet van afgelopen seizoen bleef gelijk aan vorig jaar en sommige zeilscholen boekten een plus. Dit blijkt uit onderzoek van HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersportindustrie.