Recreatie

Meevaarweekend
Eddy Lekens

Regerend olympisch, meervoudig Europees en wereldkampioen Marit Bouwmeester roept samen met professioneel zeilster Daphne van der Vaart alle watersporters op om mee te varen tijdens het Meevaarweekend op 15 & 16 juni a.s.

Meevaren
Eddy Lekens

Het sporten en recreëren op het water is voor iedereen, maar helaas vindt een groot deel van de Nederlandse en Belgische bevolking nog geen toegang tot het water. Om het plezier van het water te delen met meer mensen en om te laten zien wat het water allemaal te bieden heeft, initiëren HISWA Vereniging en het Watersportverbond op 15 & 16 juni het Meevaarweekend.

Michiel de Ruyter’s geboorteplaats
Eddy Lekens

Op dinsdag 13 juni vertrekken zo'n 90 zeiljachten uit Michiel de Ruyter’s geboorteplaats Vlissingen voor een oversteek naar het Engelse Chatham. Ze gaan de roemruchte Tocht naar Chatham herdenken die De Ruyter 350 jaar geleden ondernam.

admin

ChathamDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) organiseert van 12 -18 juni 2017 een bijzondere Tocht naar Chatham om te herdenken dat Michiel de Ruyter 350 jaar geleden de Engelse vloot bij Chatham versloeg.

admin

EuroboatcharterIn tegenstelling van wat de "oude watersport aanbieders' ons willen doen geloven, is watersport wel degelijk populair onder alle lagen van de bevolking. Sterker: volgens Euroboatcharter is de huidige groei in haar markt nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg en moet de echte groeispurt nog komen. Maar dan wel op de manier zoals de 'moderne mensch' het eist.

admin

NewcastleDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf 21 juni 2014 de Kleine Driehoek Noordzee Challenge van IJmuiden via Whitby naar Newcastle en terug die in een week (incl. 2 weekenden) te zeilen is. Deze Kleine Driehoek is voor toekomstige deelnemers een bij uitstek geschikte gelegenheid om te oefenen voor de traditionele grote Driehoek Noordzee Challenge, die in 2015 weer georganiseerd zal worden.

admin

Baai van LakkaDat Nederland, Griekenland en Kroatië de meest populaire zeilbestemmingen zijn voor 2012 blijkt uit grootschalig onderzoek van de Hanzehogeschool onder 600 watersporters uit Nederland en België.

WaterTrends

logo Flex YachtsFlexYachts biedt, met het concept Fractional Sailing, sinds kort een aantrekkelijk alternatief voor het bezit van een eigen jacht. In de VS en Engeland is Fractional Sailing al jaren een groot succes. Je kan heerlijk zeilen op een ‘eigen’ droomjacht, voor een fractie van de kosten van werkelijk bezit.

WaterTrends

Delta Spetters logoOp de Hiswa in Amsterdam presenteerde Multi-Utility bedrijf DELTA N.V. vandaag een nieuw watersportprogramma; DELTA Spetters. Het programma stelt kinderen van Zeeuwse basisscholen in staat gedurende een (school)dag - gratis - kennis te maken met verschillende watersporten. Zo krijgen ze op speelse wijze een introductie in het zeilen, surfen, kanoën en roeien.

WaterTrends

SailtimeOp zondag 22 maart 2009 houdt SailTime Holland Open Dag in Wemeldinge. Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen de bezoekers daar terecht met al hun vragen over het principe van ‘fractional sailing'. Dankzij dit Amerikaanse concept is het mogelijk om economisch verantwoord van een eigen jacht te genieten.