Recreatie

Michiel de Ruyter’s geboorteplaats

Op dinsdag 13 juni vertrekken zo'n 90 zeiljachten uit Michiel de Ruyter’s geboorteplaats Vlissingen voor een oversteek naar het Engelse Chatham. Ze gaan de roemruchte Tocht naar Chatham herdenken die De Ruyter 350 jaar geleden ondernam.

ChathamDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) organiseert van 12 -18 juni 2017 een bijzondere Tocht naar Chatham om te herdenken dat Michiel de Ruyter 350 jaar geleden de Engelse vloot bij Chatham versloeg.

EuroboatcharterIn tegenstelling van wat de "oude watersport aanbieders' ons willen doen geloven, is watersport wel degelijk populair onder alle lagen van de bevolking. Sterker: volgens Euroboatcharter is de huidige groei in haar markt nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg en moet de echte groeispurt nog komen. Maar dan wel op de manier zoals de 'moderne mensch' het eist.

NewcastleDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf 21 juni 2014 de Kleine Driehoek Noordzee Challenge van IJmuiden via Whitby naar Newcastle en terug die in een week (incl. 2 weekenden) te zeilen is. Deze Kleine Driehoek is voor toekomstige deelnemers een bij uitstek geschikte gelegenheid om te oefenen voor de traditionele grote Driehoek Noordzee Challenge, die in 2015 weer georganiseerd zal worden.

Baai van LakkaDat Nederland, Griekenland en Kroatië de meest populaire zeilbestemmingen zijn voor 2012 blijkt uit grootschalig onderzoek van de Hanzehogeschool onder 600 watersporters uit Nederland en België.

logo Flex YachtsFlexYachts biedt, met het concept Fractional Sailing, sinds kort een aantrekkelijk alternatief voor het bezit van een eigen jacht. In de VS en Engeland is Fractional Sailing al jaren een groot succes. Je kan heerlijk zeilen op een ‘eigen’ droomjacht, voor een fractie van de kosten van werkelijk bezit.

Delta Spetters logoOp de Hiswa in Amsterdam presenteerde Multi-Utility bedrijf DELTA N.V. vandaag een nieuw watersportprogramma; DELTA Spetters. Het programma stelt kinderen van Zeeuwse basisscholen in staat gedurende een (school)dag - gratis - kennis te maken met verschillende watersporten. Zo krijgen ze op speelse wijze een introductie in het zeilen, surfen, kanoën en roeien.

SailtimeOp zondag 22 maart 2009 houdt SailTime Holland Open Dag in Wemeldinge. Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen de bezoekers daar terecht met al hun vragen over het principe van ‘fractional sailing'. Dankzij dit Amerikaanse concept is het mogelijk om economisch verantwoord van een eigen jacht te genieten.

Sally LightfootNederlander Edo Ankum zwierf met zijn vrouw Joanne en hun 2 kinderen Borris en Esther tussen 2002 en 2007 rondom het Afrikaanse continent. Hun thuis was al die tijd het 14 meter lange zeiljacht 'Sally Lightfoot', een OVNI 435, een aluminium jacht van de Franse werf Alubat. Zij kregen destijds veel aandacht in het maandblad Zeilen en nu kunnen geïnteresseerden het wedervaren van de Sally Lightfoot via verschillende kanalen napluizen.

Sailtime Holland logoSailTime Holland biedt watersporters een vaste koers door de onzekere economie van dit moment. Dankzij het concept van fractional sailing, waarbij meerdere members één boot delen, zijn de totaalkosten te overzien. Leden betalen jaarlijks een vast bedrag aan lidmaatschap en daar is alles bij inbegrepen. Zo is het mogelijk om zonder krediet zorgeloos te zeilen.